Hírek

2013.12.17. 11:55

8-as főút: a bal pálya majdnem kész

Hajmáskér, Sóly - Időarányosan a betonozással is az aszfaltozással is jól állnak a 8-as főútvonalon a Hajmáskér térségében zajló felújítási munkákkal.

Tremmer Tamás

Ritkán van olyan helyzet, hogy az autós örül a sebességkorlátozásnak, most mégis ez a helyzet a 8-as számú főútvonalon a litéri és a hajmáskéri csomópontok között. A korlátozás ugyanis azt jelzi, fejlesztési munka folyik a területen.

A beruházás részeként négy kilométeren hosszon kétszer két forgalmi sávot-, a kereszteződésben pedig külön szintű csomópont alakítanak ki, új közúti aluljáróval. A 72. számú útig (a litéri csomópontig) sávon megerősítik a burkolatot. Az új útszakaszon óránként 110 kilométeres sebességgel lehet majd haladni.


Négy kilométer hosszon kétszer két forgalmi sávot, a kereszteződésben pedig külön szintű csomópont alakítanak ki a 8-ason (Fotó: Nagy Lajos)

 

A csomópontnál található híd alapozásával már elkészültek, tájékoztatott Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője. A jobb pályánál (Veszprém irányába) a pillér betonozása befejeződött, a bal pályán – amíg az időjárás engedi - folyamatban van a híd pillérjének a betonozása. A földmunka a bal pályán 90 százalékban elkészült, helyenként 1-2 rétegű aszfaltburkolat lehelyezésével is végzett a kivitelező. Ezt a kedvező helyzetet az autósok is tapasztalhatják. Az átterelés az új pályára 2014 közepén várható, ezt követően a jobb pályán is megkezdődik a burkolat megerősítése.

Az új csomópont és az út forgalomba helyezése 2014 év végén várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!