Hírek

2013.07.12. 13:06

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park újdonságairól tájékoztattak

Csopak - A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságánál (BfNPI) mindig van mit megmutatni, büszkék a csodás helyszíneikre, mondta Puskás Zoltán igazgató, a szervezet pénteki sajtótájékoztatóján.

Tremmer Tamás

Kifejtette, a több éves előkészület után létrejövő, a nemzeti park által irányított Bakony-Balaton Geopark (BBGP) 2012-ben elnyerte az Európai Geopark Hálózat és az UNESCO által támogatott Globális Geopark Hálózat teljes jogú tagságát, amivel számtalan lehetőség nyílt meg előttük. Geopark programjuk keretében hazánkban elsőként indítottak geotúra vezető képzést, ami Korbély Barnabás geopark csoportvezető szakmai irányítása mellett zajlott. Pénteken több személynek adták át az igazolványokat.


A sajtótájékoztatón bemutatták a nemzeti park új imázs filmjét, a BfNPI kiadásában megjelenő, Futó Jánosgeológus könyvét. Ez egy hiánypótló kiadvány, tíz tájegység 75 képes túraútvonal leírását tartalmazza.

Az igazgatóság tavasszal hirdette meg a Nemzeti parki termék védjegy pályázatát. Ennek eredményéről dr. Kopek Annamária, az ökoturisztikai és Környezeti-nevelési osztály vezetője számolt be. Elmondta, három, a nemzeti park területén készült jellegzetes terméknek ítélték oda a védjegyet. Ezek „gazdái” szintén most vehették át az elismerésüket. Szólt arról is, hogy a jövőben évi két alkalommal megismétlik a pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!