Hírek

2016.09.23. 17:52

A bevándorlók nem akarnak beilleszkedni

Nyirád – Az európai kultúránk és a kétezer éves gyökereink akkor is veszélyben vannak, ha nem gonosz szándék vezérli a bevándorlókat – mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és szakképzésért felelős államtitkára.

Penk Tímea

Szerinte a tőlünk eltérő értékeket képviselő társadalmi csoportok becsapott és félrevezetett emberekből állnak; legalább annyira áldozatok, mint azok, akik nem tudják biztonságban érezni magukat otthonaikban.

– A hagyományaink, az európai lét és a gyermekeink jövője került veszélybe, hiszen a bevándorlók jelentős része azt vallotta, hogy nem akar integrálódni – számolt be az államtitkár, majd kiemelte a népszavazás különös erővel bíró jelentőségét.

Horváth Zoltán, Fenyvesi Zoltán, Cseresnyés Péter  Fotó: Penk Tímea

Fenyvesi Zoltán választókerületi elnök ismertette, hogy kétezer település csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy a települési önkormányzatok hozzanak határozatot a kényszer-betelepítés ellen. Horváth Zoltán alpolgármester elmondta, hogy Nyirád is hozott ilyen határozatot, mert az emberek elutasítják a kényszer-betelepítést, ami nem pártpolitikai kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!