Hírek

2017.02.23. 20:10

A dolgos évek emlékére

Hagyományteremtő céllal rendezte meg csütörtökön a Pannon Lapok Társasága (PLT) első törzsgárda nyugdíjas-találkozóját.

Molnár Sándor

A bensőséges eseményre azok a régi kollégák kaptak meghívást négy megyéből, akik több mint tíz évig dolgoztak a lapcsoportnál. A vendégeket a PLT nevében Kázmér Judit ügyvezető köszöntötte, kiemelve: örül, hogy elfogadták a meghívást, mert így köszönetet mondhat a társaságnál végzett munkáért, a hűségért, és azért, hogy a nyugdíjig kitartottak.

Kázmér Judit, a PLT ügyvezető igazgatója szólt arról is, hogy bárhová megy hivatalos rendezvényre mostanában, mindenütt elmondja, hogy az elmúlt időszakban sok újdonság történt a Pannon Lapok Társasága életében. Új tulajdonosa van a lapcsoportnak, történtek személyi változások is, a Napló szerkesztőségének élére új főszerkesztőt neveztek ki. A sok változás ellenére a PLT továbbra is stabil, fontos intézmény, meghatározó kiadó a megyékben.

A sok változás ellenére a PLT továbbra is stabil, meghatározó kiadó a megyékben

- Az új idők azonban új szeleket is hoztak, egyebek mellett - nagy örömömre - ezt a mai találkozót. A jövőben időről időre szeretnénk hasonló rendezvényt tartani, ahol egy kellemes ebéd mellett tájékozódhattok arról, hogy holt tart a cég, mi történt a PLT háza táján. Mi pedig szeretnénk visszajelzést kapni tőletek, hiszen jól ismeritek a céget, tapasztalatotok érték a számunkra, és kíváncsiak vagyunk a véleményetekre - szólt a régi kollégákhoz Kázmér Judit.

Kis-Kádi Tamás HR-vezető felidézte, hogy fiatal dolgozóként volt egy mondása, miszerint a Pannon Lapok Társasága egy olyan cég, ahonnan el lehet menni nyugdíjba, mert van stabilitása. Olyan cég, amelynek van múltja, jelene és van jövője. Szólt arról is, hogy a világ mennyit változik körülöttünk. Okostévénk van, okostelefonunk, és okosházaknak gyártják már a szerverét. Minden okos körülöttünk, de az ember és a kapcsolatok soha nem veszhetnek el. Ennek a találkozónak is ez a lényege, hogy leüljünk, egy kicsit beszélgessünk, és újra erősítsük meg ezt a fajta kapcsolatfelvételt.

A találkozó, illetve a lapcsoportnál eltöltött évek emlékére a résztvevők egy-egy emlékplakettet és nyugdíjas-kalendáriumot kaptak ajándékba.

A vendéglátók szándéka az volt, hogy egy szerény, de méltó meglepetéssel kedveskedjenek az egykori dolgozóknak.

Kis Dezső 42 évig dolgozott a Naplónál. Itt kezdett 1969. június 15-én - mert még a pontos dátumra is emlékszik -, és innen is ment nyugdíjba. - Meglepett, hogy lesz ez a találkozó - mondta a legendás újságíró. - Megtisztelem a kollégáimat azzal, hogy eljövök. Egyébként unokázom, vagy ismerősökhöz járok segíteni a szőlőbe, mert próbálom magam egy kicsit fizikailag is terhelni. Sokat sétálok, egy gond van csak: valamikor fociztam, tönkre ment a lábam, és most kezdem érezni, hogy nem működik jól.

Elmondta azt is, hogy a sportra már nem figyel úgy oda, mint régen, mert bizonyos dolgok megváltoztak, és vannak neki nem tetsző jelek. Az írás már nem hiányzik a számára, inkább világot lát, ezért utazással tölti szívesen a nyugdíjaséveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!