Hírek

2012.08.07. 13:29

A Jobbik a kórház működéséről

Pápa - Keddi sajtótájékoztatóján Erőss Bulcsú, a Jobbik önkormányzati képviselője a közelmúltban dr. Vörös Ibolya kórházigazgató főorvossal történt egyeztetéséről számolt be.

Nagy Imre

A találkozót a Jobbik képviselője kezdeményezte, mert mint mondta, nem akar az MSZP mellé állva valótlan dolgokat tényként beállítani. A megbeszélésen kiderült, hogy csupán a nőgyógyászaton csökkent öttel az aktív ágyak száma, minden másik osztály a régi rend szerint működik tovább. - A szemészet és az urológia vonatkozásában - bár a döntéshozók az egynapos sebészetet preferálják - az eddig elvégzett műtéteket továbbra is végrehajtják Pápán - fogalmazott a képviselő, akit dr. Vörös Ibolya arról is tájékoztatott, hogy döntése értelmében a hálapénzt - kizárólag a kezelés befejezése után - elfogadják az intézmény alkalmazottai.

A főigazgató ezt az egészségügyre jellemző alacsony bérezéssel indokolta. határozott nemmel válaszolt viszont arra a kérdésre, hogy az intézményben folyik-e délutáni magánrendelés. Összességében a kórház ellátási területe körülbelül hatvanezer emberre terjed ki, a főigazgató asszony szerint az osztályokon belüli ágyak átcsoportosításával jól jár az intézmény, és nem kell számolni elbocsátásokkal. Erőss Bulcsú arról is beszámolt, hogy dr. Áldozó Tamás polgármester nem zárkózott el attól, hogy a cigány-magyar együttélés problémáit együtt vitassák meg, csupán azt kérte, hogy a megbeszélésen a cigány nemzetiségi önkormányzat is képviseltesse magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!