Hírek

2013.03.12. 13:37

A Jobbik a Pápai Húsról

Sajtótájékoztatón ismertette Orbán Imre, a Jobbik pápai szervezetének elnöke a Pápai Hús 1913 Kft. önkormányzati tulajdonba kerülésével kapcsolatos gondolatait.

Nagy Imre

Mint mondta, a Jobbik támogatta a kft. törzstőkéjének emelését, ezáltal az önkormányzat többségi tulajdonszerzését, hiszen ez a munkahelyek megmentését jelentette. Ám súlyos dilemmaként említette, hogy az alapvető gond, a nyereséges működtetés, a piaci körülményeknek való megfelelés ezzel nem oldódik meg.

- A húsipar válságban van, a magyarországi állattartás drasztikusan visszaesett. Mind a jobb-, mind a baloldali kormányok súlyos károkat okoztak az uniós kvóták „kialkudásánál”. A hazai húsipar sokszor bizonytalan eredetű, silány külföldi húst dolgoz fel, és a vásárlókat becsapva magyar áruként teszi azt a vevők asztalára - fogalmazott a Jobbik pápai elnöke, említve még az uniós tagállamok közt nálunk legmagasabb áfát, és helyi áruházak polcait pápai hússal megtöltő marketingmunka hiányát.

- A Jobbik a továbbiakban csak akkor támogatja az önkormányzat tulajdonosi tevékenységét, ha megszüntetik a gyárban tapasztalható pazarlást, a milliós vezetői fizetéseket, és leváltják az eddigi vezetést – mondta Orbán Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!