Hírek

2013.05.22. 13:49

A Jobbik válaszokat követel

Szerdai sajtótájékoztatóján Orbán Imre, a Jobbik helyi elnöke visszautasította Unger Tamás alpolgármester azon állítását, hogy a Jobbik politikai hasznot kívánna húzni a Pápai Hús 1913 Kft. nehéz helyzetéből.

Nagy Imre

- Azt tartottuk és tartjuk szem előtt, hogy a húsgyárban dolgozók, a beszállító és a bérhizlaló gazdák munkahelyét megvédjük. Így tettünk akkor is, amikor a kft. diktátumként felfogható megállapodását a nyilvánosság elé tártuk. Nem lehet a gyárat megmenteni úgy, hogy közben tönkretesszük a bérhizlalókat, a beszállítókat - fogalmazott az elnök, aki arról is beszélt, hogy a mai napig nincsenek megnevezve azok a folyamatok, azok a felelősök, akik a gyárat ide juttatták.

- Szeretnénk tudni, hogy az önkormányzat milyen valós terhekkel lett többségi tulajdonos, mint ahogy azt is, hogy mire fordították a már átutalt 650 millió forintot. Szeretnénk tudni, hogy mikor fizetik ki maradéktalanul a bérhizlaló gazdákat és a beszállítókat. Követeljük, hogy amennyiben az átvilágítás visszaéléseket tár fel, úgy tegyék meg a büntetőfeljelentést pozíciótól és személytől függetlenül - mondta Orbán Imre, aki úgy tudja, hogy bár a takarmányt a húsgyárnak kell biztosítania a bérhizlaláshoz, mégis a bérhizlaló felel saját ingatlanával azért, ha a megrendelő (a Pápai Hús 1913 Kft.) nem fizet a takarmányt forgalmazó cégnek. Ez ismét csak a gazdák kiszolgáltatott helyzetét mutatja, akiket az alacsony felvásárlási ár és a magas rezsiköltség is súlyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!