Hírek

2017.01.24. 20:34

A karitász is mozgósított

Veszprém - A karitász felajánlotta segítségét a veronai buszbaleset áldozatainak, mozgósította szakembereit a sérültek felépüléséért.

Kutasi Zsófia

A Katolikus Karitász a milánói konzulátuson keresztül lépett kapcsolatba az érintettekkel, és készenlétbe helyezte a katasztrófahelyzetekre, balesetekre specializálódott pszichológuscsapatát, a lelkészeket, valamint személyszállító járműveit. A hosszú távú pszichológiai és lelki segítségnyújtásba szakembereivel kapcsolódik be.

A szervezet közleményt adott ki, melyben az áll, hogy a karitász vezetői, munkatárai és önkéntesei megrendülve osztoznak a fájdalomban, a gyászban, és imádkoznak a veronai buszbaleset áldozataiért, a sérültek felépüléséért. Erdő Péter bíboros felhívására a vasárnapi szentmisékben az áldozatokért és családjaikért imádkoztak, valamint az intézmények is bekapcsolódtak a hétfői gyásznapba.

Szükség szerint további segítséget ajánlottak fel a sérültek és a hozzátartozók részé-re a felmerülő nehézségek kezelésében. Szijártó László, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója elmondta, egyelőre nem kapott felkérést a megyei szervezet adománygyűjtésre, segítségnyújtásra, de amint ez megtörténik, azonnal tudnak reagálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!