Hírek

2012.06.07. 19:17

A könyv ünnepe a remény ünnepe

Veszprém - Az országos rendezvényhez kapcsolódva csütörtökön a megyeszékhelyen is megnyílt az ünnepi könyvhét.

Napló Online

A megszokottnál kicsit kevesebb járókelő nézelődött a veszprémi Kossuth utcán a csütörtök délután megnyílt ünnepi könyvhét sátrainál. A standokon az új kiadások és hangoskönyvek mellett néhány régi kötetbe is belelapozhatnak a könyvbarátok a rendezvény idejére kiköltözött antikváriumnak köszönhetően.

A könyvhét ideje alatt számos programot - író-olvasó találkozókat, kerekasztal-beszélgetéseket, kötetbemutatókat - szerveznek, valamint dedikálásra is lesz lehetőség. Szombaton egész nap gyermekprogramokkal várják az apróságokat.

A megnyitón Némedi Lajos alpolgármester mondott köszöntőt, aki a könyv ünnepét a remény ünnepének nevezte.

A könyvhetet Jankovics Marcell Kossuth-díjas rajzfilmrendező nyitotta meg.

- Ez az a hét, amikor nem vesztem el a reményt, és hiszem, hogy van még értelme könyvet kiadni, és azt talán olvassák is majd - mondta. Hozzátette, ma valóban kevesebb könyvet vesznek az emberek, de ennek nem az az oka, hogy nem szeretik, hanem mert nincsen rá pénzük. A ma könyvei drágák, de ez csupán viszonyítás kérdése, főleg ha megnézzük, mennyi felesleges  dologra költünk nap mint nap.

A megnyitó után az érdeklődők megnézhették a filmrendező Az ember tragédiája című animációs filmjét a Művészetek Háza László Károly Gyűjteményében, ahol több programot is tartanak. Péntek délelőtt tíz órától például Cholnoky 100 címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést.

Kilián László szervező elmondta, az esemény egyik különlegességének Szelényi Károly veszprémi kötődésű fotóművész iskolások számára írt színtankönyvének bemutatása ígérkezik. A kötet az országban elsőként itt található meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!