Hírek

2017.07.17. 16:46

A legerősebb embert is megválasztották a Papkeszi Falunapokon

Papkeszi – Július 14-én, ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét a hétvégén a Papkeszi Falunapok. A sokszínű rendezvényt pénteken Ráczkevi Lajos polgármester nyitotta meg.

Leitner Vera

A pénteki megnyitón Kántorné Istók Klára Papkesziért Érdemérmet vehetett át a polgármestertől a településen végzett pedagógiai munkájának elismeréseként. A Jövő reménysége díjat Brasch Renáta kapta kulturális munkája elismeréseként; Renáta a Lovassy László Gimnázium Arany János tehetséggondozó programjának diákja, rendszeresen, sikerrel szerepel versmondó versenyeken. Mészáros Imre linóleummetszet-kiállítását Pócsik József, a várpalotai Bartos Sándor Általános Iskola igazgatója nyitotta meg. A kiállítás augusztus 14-ig látogatható a Kultúrházban.

Fotó: Balogh Ákos

Július 15-én szombaton délelőtt különféle versenyek várták a település lakosságát: főzőverseny, ügyességi verseny hölgyek és urak számára. Tíz órától az általános iskola tornatermében a Berhidai BSE birkózó bemutatója kezdődött meg Nesó Sándor vezető edző irányításával, a sportpályán a Veszprémi Toborzó és Érdekvédelmi Központ sátrában hatástalanított fegyvereket és egy repülőgép-szimulátort próbálhattak ki az érdeklődők.

Fotó: Balogh Ákos

A főzőversenyt a Papkeszi Polgárőrség csapata, a Micsoda nő! versenyt Barczáné Papp Ágnes, míg a Falu legerősebb embere versenyt Nagy Dezső nyerte.

A Tapolcai Musical Színpad először egy Neoton dalokat felvonultató összeállítással, később pedig Fenyő Miklós szerzeményeiből összeállított retro partyval szórakoztatta a közönséget, később pedig a helyi Sorstárs Népdalkör, a Szentgáli Banda, Csordás Tibi, a Winners Versenytánc Egyesület, a Jump Rock Band is színpadra lépett, az utcabálhoz a zenét az 5órai Tea Nosztalgiazenekar szolgáltatta.

Vasárnap a református templomban felújított orgona ünnepélyes átadásával zárult a Papkeszi falunapok hétvégéje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!