Hírek

2017.04.21. 19:39

A megújult tipográfia jobban igazodik az olvasói igényekhez - Jegyzet

Megszüntetve megőrzés - ha nem is a hegeli filozófia egyik alapgondolata járt a fejünkben, amikor belevágtunk a Napló - és társlapjai - átalakításába, az eredményben mégis ennek a tézisnek a megvalósulását láthatjuk.

Néző László

Amikor ma, szombat reggel kezébe veszi az újságot a kedves olvasó, remélhetőleg ugyanezt látja, érzi. A Napló lényegében ugyanaz maradt, mégis más. Megőrizte eddigi erényeit, mindazt, amiért közel százezer ember olvassa naponta, mégis modernebb, átláthatóbb, jobban igazodik a mai olvasói igényekhez.

S persze könnyebbé teszi a szerkesztők munkáját is. Hogy mást ne mondjak, s talán ezt olvasóink is sokszor érezhették, régi szabályaink szerint iszonyú nehéz volt néha normális címet adni egy-egy cikknek, olyat, ami kifejezi az írás tartalmát, de figyelemfelkeltő, érdekes stb. Nem is mindig sikerült.

Néző László főszerkesztő

Most, mint láthatják, a megváltozott címszerkezetben már a tartalmat jobban kifejező címekre bukkanhatnak, amelyeket akár több sorban, nagyobb betűkkel, a figyelmet jobban felkeltve helyezhetünk el a lapban. Minden változtatásunk ezt a célt szolgálja: minél többet adni azoknak, akik kezükbe veszik újságunkat, segíteni őket az olvasásban, az eligazodásban.

Ezt a célt szolgálják az eddiginél látványosabb, esztétikusabb tartalmi kiemelések, a korábban ritkán használt infografikák, illusztrációk, az ötletesebb, szebb rovatcímek. Az egész újság - s külön-külön az egyes oldalak - szerintünk harmonikusabb, barátságosabb lett ezzel a „ráncfelvarrással”. Reméljük, Önök, a mi hűséges és pótolhatatlan olvasóink is így gondolják.

A munka nem ért véget, menet közben kiderülhet, hogy itt-ott még javítani, változtatni kell, hogy még szebb, még olvashatóbb, az Önök számára élvezhetőbb lapot készítsünk. Ehhez kérünk segítséget is, szeretnénk, ha elmondanák véleményüket új külsőnkről, várjuk ötleteiket, tanácsaikat, mi az, ami tetszik, mi az, ami nem, min változtassunk esetleg.

Ezek az átalakítások az Önök, az olvasók érdekében történtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!