Hírek

2016.12.09. 21:35

A megye legjobb sportolóit jutalmazták

Veszprém - A megye legjobb sportolóinak díjátadó gáláján a felnőtteknél Rédli András, a riói olimpián bronzérmes párbajtőröző és Kéri Bianka futó kapta az elismerést.

B. Virág Rita

A Veszprém megyei önkormányzat és a Veszprém megyei sportszövetség évek óta közösen osztja ki a megye legjobb sportolóinak járó elismerést.

Idén tizenhárom kategóriában adták át a díjakat, valamint a Tüskés Endre-díj és a szövetségi elismerések is gazdára találtak.
Az ünnepély Fenyvesi Zoltán, a megyei közgyűlés alelnökének megnyitójával kezdődött, majd Tüskés Tivadarné, a korábbi sportvezető, Tüskés Endre édesanyja adta át a Tüskés-díjat Király István természetjárónak, valamint Tiba András egykori kézilabdabizottság-vezetőnek és Varjas József sportlövőnek.

A legifjabbak, vagyis a gyermek kategóriát a lányoknál a korosztályos Európa-bajnok Gaál Zsóka, a Tapolcai Városi SE sakkozója nyerte. A fiúknál Bálint Benedeket szólították. A Veszprémi Honvéd SE tájfutója idén érmet éremre halmozott az országos versenyeken.

A serdülő korcsoportban Gombás Petra, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kalapácsvetőjét, valamint Kerner Martint, a Herendi Modellező SE világkupagyőztes modellezőjét díjazták. Az ifjúsági lányoknál Renkó Evelin, a VEDAC futója, illetve Szita Zoltán, a Telekom Veszprém kézilabdázója kapta a jutalmat.

A junior hölgyek között idén Érdi Mária, a Tihanyi Hajós Egylet vitorlázója végzett az élen, aki most Melbourne-ben a világkupán vitézkedik és már futamot is nyert az erős nemzetközi mezőnyben. A junior fiúknál Rasovszky Kristófot, a Balaton Úszó Klub úszóját emelték ki, aki jelenleg a windsori rövid pályás világbajnokságon versenyez.

A képen a felnőtt női kategória győztese: jobbról Kéri Bianka, a VEDAC 800-as futója, edzője, Tóthné Stupián Anikó, és Fenyvesi Zoltán, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke Fotó: Pesthy Márton

A felnőtt nőknél Kéri Bianka, a VEDAC futónője nyert. Tóthné Stupián Anikó tanítványa már évek óta a legjobb 800-as az országban. A felnőtt férfiaknál pedig Rédli Andrást, az SZ-L Bau Balaton Vívóklub kiválóságát választották a kategória legjobbjának, aki a riói olimpián a párbajtőrcsapat tagjaként bronzérmet szerzett. Edzője Borosné Eitner Kinga.

A szenioroknál szintén két atlétát méltattak: Gosztolai Mária dobóatléta és Noé József rövidtávfutó kapta az elismerést.

A csapat kategóriát természetesen a BL-döntős és magyar bajnok, SEHA-liga-győztes, Magyar Kupa-első Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes nyerte.

Ezt követően a speciális sport kategória legjobbjait szólították, így négy díjat is kiosztottak. Csere Adrienn magasugró, Barad Edina asztaliteniszező, Orsós Szilvia távolugró és Takács Szimonetta magasugró vehette át a megye legjobbjának járó díszes oklevelet és jutalmat.

Szövetségi aktívákat is jutalmaztak

A megyei sportszövetségek néhánya megragadja az alkalmat és a díjátadón ismeri el a sportági aktívák munkáját, akik a hétköznapokban igen sokat segítenek, tesznek az adott sportágért. Elismerésben részesült Demény Zoltán (asztalitenisz), Forgács Ferenc, Horváth Zoltán, Szabó József, Tari Tibor (mind kézilabda), Gombkötő Zsuzsa (tájfutó), Szalayné Zsirai Éva (természetjáró), Koncz János és Vántsa Endre (testnevelők).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!