Hírek

2015.12.03. 07:59

A nyílt utcán, 45 késszúrással végzett a volt élettársával

A Veszprém Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal az előzetes letartóztatásban lévő, 35 éves férfival szemben, aki 2015. május végén Pápa belvárosában 45 késszúrással végzett a volt élettársával.

A vádiratban foglaltak szerint a sértett az élettársának féltékenysége, a bántalmazások miatt már többször elköltözött a férfitól, azonban vissza is tért hozzá. 2015. március végén gyermekükkel együtt végleg távozott a vádlottól, és rövid idő elteltével egy pápai anyaotthonban talált maguknak lakhatást.

Május közepétől a férfi és a sértett többször beszéltek telefonon, melynek során az asszony közölte, hogy nem akar visszamenni hozzá. A beszélgetések közben ugyan nem árulta el, hogy hol tartózkodik, de a tervezett munkahelye, a város nevezetességei alapján a vádlott erre rájött, és Pápára utazott. A városban folytatott egyik telefonbeszélgetésük során pedig azt is megtudta, hogy az asszony a kórházban dolgozik.



A férfi az érkezését követő nap a sértett keresésére indult, de nem járt eredménnyel, majd délután a kórház közelében lévő templom lépcsőjére ült, és ott zsebkését használva enni kezdett. Többször beszélt telefonon a sértettel, utolsó beszélgetésük azonban veszekedésbe torkollott, melyet követő egy-két perc elteltével a férfi meglátta a sértettet. A még mindig kezében tartott zsebkéssel hozzá rohant, hajánál és karjánál fogva a járdáról a füves részre rángatta, és ott az asszonyt többször – a földre kerülését követően is – nagy erővel megszúrta. A rendkívül nagy számú és súlyos sérülés következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

Előzmények:

Megöltek egy nőt Pápán

Pápai gyilkosság - Őrizetben az emberölés gyanúsítottja

Gyilkosság után - Milyen a közbiztonság Pápán

A pápai anyaotthon baptista lelkipásztora és Péter Katalin alezredes a tragédiáról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!