Hírek

2013.10.02. 10:15

A Pápai Hús 1913 Kft. közleménye cikkünkre reagálva

Közleményt adott ki a Pápai Hús 1913 Kft. a lapunkban október 2-án, szerdán, az első oldalon megjelent, Védett szakszervezeti vezetőt rúgtak ki című írásunkkal kapcsolatban.

Nagy Imre

A közlemény szövegét, a munkáltató hivatalos álláspontját teljes terjedelmében közöljük.

„A társaság munkavállalói által kezdeményezett folyamat eredményeképpen elrendelt belső vizsgálat olyan súlyos jogsértéseket tárt fel Harkai Attila szakszervezeti tisztségviselő tevékenységével összefüggésben, hogy a munkáltató kénytelen volt a munkavállaló munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntetni. Az azonnali hatályú felmondást megalapozó okok esetén a munkavállalót a szakszervezeti védelem nem illeti meg. A munkavállaló a munkáltató intézkedésével szemben a munkaügyi bíróságtól kérhet jogorvoslatot. A munkáltató késedelem nélkül egyeztetett a Húsipari Dolgozók Szakszervezete országos szervezetével. A társaság és a szakszervezet közötti együttműködés Harkai Attila egyéni ügyétől függetlenül zavartalanul folyik tovább.” 

Előzmények itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!