Hírek

2016.12.09. 22:01

A rászorulókért gyújtottak gyertyát

Veszprém - A társadalom peremén élőkre és az elesettekre hívta fel a figyelmet a Katolikus Karitász szolidaritási akciója csütörtökön a karácsonyi vásárban.

Marton Attila

Az egymillió csillag a szegényekért kezdeményezés 1998-ban Franciaországból indult, az akció célja világszerte közös: az összetartozás szellemének, az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé.

A veszprémi Kossuth utcán a szervezet önkéntesei mécsesekből a karitász jelét, a lángoló keresztet formálták meg, amely a nélkülözőkkel való sorsvállalást jelképezi.

Mécsesek égtek a rászorulókért. Középen Szíjártó László, jobbra Polgárdy Imre és Porga Gyula Fotó: Balogh Ákos

Szíjártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója köszöntőjében arra biztatta a jelenlévőket, tegyenek azért, hogy a rászorulók karácsonya szebb legyen. Megjegyezte, szervezetük tűzifával, kályhával, tartós élelmiszerrel és meleg ruhával segíti az ünnepek előtt a nélkülözőket. Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, a szolidaritást nem elég hangoztatni, hanem cselekedni kell a szegényekért.

Porga Gyula polgármester arról beszélt, a karácsony előtti időszakban különösen fontos, hogy figyelemmel forduljunk az elesettek felé, majd köszönetet mondott a veszprémi karitász egész éves munkájáért, amellyel az időseket, betegeket és rászorulókat segítik. A rendezvényen műsort adtak a sümegi Ramassetter Vince Testnevelés Tagozatos Általános Iskola második osztályos tanulói, a diákokat Hóti Józsefné és Lovró Krisztina készítette fel.

A kisiskolások után a Veszprémi Egyetemi Színpad tagjai léptek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!