Hírek

2017.09.01. 18:57

A református egyház vette át a peremartoni idősotthont

A Veszprém Megyei Idősek Otthonainak Egyesített Szociális Intézménye 2017 szeptember elsejével a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság fenntartásából egyházi fenntartásba kerül. A változás érinti a devecseri, a pápakovácsi, a külsővati, a szőci és a peremartoni idősek otthonát is.

Molnár Sándor

A peremartoni idősotthon a Veszprémi Református Egyházmegye fenntartásában Pap Kovách Gábor Református Idősek Otthona néven, önálló intézményként működik majd tovább. Saját jogkörrel, hatáskörrel rendelkezik, és önálló döntéseket hozhat saját életében – tájékoztat Gulyás Zsuzsanna. Az intézmény új vezetője elmondja, hogy a fenntartóváltás az ellátásban alapvető változást nem hoz egyik napról a másikra. Terveik, elképzeléseik és vágyaik vannak, amelyeket egyeztetnek az otthon lakóival is.

– Szeretnénk a környezetünket és a komfortunkat javítani – emelte ki az új vezető, majd hozzátette: a térítési díjak nem változnak az idei évben. Szólt arról is, hogy szándékukban áll biztosítani a jogszabályi előírásnak megfelelő dolgozói létszámot, de néhányan szeptember 1-jétől már nem folytatják itt a munkát, viszont vannak jelentkezők a helyükre, így hamarosan összeáll a szakmai stáb. Az egyházi jelleget olyan szempontból is szeretnék behozni az intézménybe, hogy megjelenjenek a támogatások, az adományok. Kibővítve ezt az egyházi hagyományokkal, ahol a másik segítése az alapvető fontosságú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!