Hírek

2013.01.30. 14:13

A rendőrséget bírálja a Jobbik

Sajtótájékoztatón ismertette Orbán Imre, a Jobbik pápai szervezetének elnöke, megyei alelnök a mozgalom Veszprém Megyei Rendvédelmi Kabinetjének közleményét.

Nagy Imre

Mint mondta, a kabinet sajnálattal állapította meg, hogy a megyében szolgálatot teljesítő rendőri állomány egy része képtelen tisztességgel ellátni a feladatát, mert a megye egyes rendőri vezetői politikai megrendelésre a bűn felderítése és üldözése helyett a Jobbik képviselőit, tagjait vegzáltatják a rendőri állománnyal.

- Az elmúlt évben több olyan esemény történt, ahol a rendőrség nem volt a helyzet magaslatán, rossz választ adott az éppen aktuális helyzetre - fogalmazott a megyei alelnök, ide sorolva többek között a devecseri lincselési kísérletet, ahol a jogos önvédelmet alkalmazó sértetti kört rabosították.

- Az elmúlt évben több alkalommal tájékozódtunk, és egyeztettünk a helyi és a megyei rendőri vezetőkkel. Szomorúan állapítjuk meg, hogy előrelépés kevés felvetett kérdésben történt - mondta Orbán Imre, aki a sajtótájékoztatón ismertette a Magyar Holokauszt 2014 Emlékbizottság számára a Tégy a magyargyűlölet ellen Mozgalom által megfogalmazott petíciójukat is. Ebben visszautasítják a tízmillió ma élő magyart ért vádakat a zsidók II. világháborús deportálása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!