Hírek

2006.08.09. 02:24

)A Somló királynője

Veszprém, Somló (gyá) - Az idén öt-hatezer érdeklődőre számítanak a szeptember 1-3-a között megrendezendő Somlói napok szervezői, jelentette ki dr. Halla László főszervező a Gourmandia étteremben megtartott sajtótájékoztatón.

Mórocz Zsolt

A Somló és Környéke Borút Egyesület és Borlovag Klub, valamint a Somlót Pártolók Társasága szervezésében zajló rendezvény szakmai nappal indul szeptember elsején, pénteken. Délelőtt növényvédelmi bemutatót tartanak, délután, illetve este pedig a borútegyesület és borlovag- klub tartja ünnepi közgyűlését a devecseri művelődési házban. Itt adják majd át a nemrég alapított Somlóért kitüntetéseket.A nagyközönségnek szóló program szombaton délelőttől zajlik. A Somló vásárhelyi lábánál nyolc órakor családi hatpróba-vetélkedő, majd kilenc órától főzőverseny kezdődik. A szervezők több száz jelmezesre számítanak a szüreti menetben, ami 10 órakor indul Somlóvásárhelyről a 8-as főutat keresztezve a rendezvény helyszínére. A 11 órai megnyitó után elkezdődik a kis hajnali szünettel vasárnap estig tartó kulturális program. A szervezők külön is kiemelték a Honvéd Művészegyüttes szombaton 17 órakor kezdődő műsorát, az azt követő Somló Királynője 2006 szépségkirálynő választást, amelyben fellép többek között Bangó Margit, Hevesi Tamás és Böröczky József, valamint a rendezvényt vasárnap záró operettgálát. Vasárnap 10 órakor a Somló-csúcsfutás rajtjával folytatódik a program. Ezen a napon a kulturális műsort főleg a térség amatőr művészeti csoportjai adják. Természetesen az idén is több pincészet, gazda kitelepül boraival, és a mesterségek utcájában a térség étel- specialitásait is meg lehet majd kóstolni.Dr. Halla László elmondta, hogy a Somlói napok szándékaik szerint főleg a térségben élők ünnepe lesz, de örömmel várják rá a távolabbról érkező hazai és külföldi turistákat. Szerinte az elmúlt 20 évben nem terveztek még ilyen gazdag, színvonalas programot a Somlónál. Barta Jánostól, a térségben érintett Somló Volán vezérigazgatójától megtudtuk, hogy szombaton és vasárnap megerősítik az Ajkáról Devecseren át Somlóhoz, illetve onnan vissza közlekedő járataikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!