Hírek

2014.11.05. 17:11

A száz legjobb középiskola idei rangsora - A Lovassy az élvonalban

Veszprém – Elkészült a 2015-ös középiskolai rangsor: a Lovassy László Gimnázium a kilencedik, az első tízben egyedüli a fővárosi iskolák között.

Balla Emőke

A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium, a Veres Péter Gimnázium, a Szent István Gimnázium és az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium vezeti a HVG 2015-ös középiskolai rangsorát. Bár a legjobb tíz közé vidékről csak a veszprémi Lovassy László Gimnázium került, a következő tízben nyíregyházi, pannonhalmi, győri, szombathelyi, debreceni, zalaegerszegi és budaörsi középiskolák szerepelnek. Csütörtökön jelenik meg a Heti Világgazdaság kiadványa az ország száz legjobb középiskolájáról.

A gimnázium évek óta stabilan az élmezőnyben van, mondta Schultz Zoltán, az iskola igazgatója.


Évek óta a legjobbak között szerepel a veszprémi Lovassy László Gimnázium (Fotó: Penovác Károly)


A középiskolák rangsorában nincs jelentős változás, az első húsz helyen lévő gimnázium hozzánk hasonlóan jó eredményt ért el, mondta Schultz Zoltán. Az igazgató szerint sok összetevője van annak, hogy a Lovassy gimnázium évek óta az élmezőnybe tartozik. A hagyományokkal, nagy múlttal rendelkező intézmény képes a megújulásra, megfelelni az új kihívásoknak. Az iskola nagy hangsúlyt helyez a szaktárgyi képzésre, ugyanakkor a diákoknak lehetőségük van a művészeti életben és a sportban is kamatoztatni képességeiket. Sokszínű a képzés, matematika, informatika, angol kiemelt nyelv, német nemzetiségi nyelvtagozat, Arany János Tehetséggondozó Program – ezek a képzések hatnak egymásra, a pedagógusok munkáját az igényesség jellemzi mindegyik osztályban. A jó teljesítményhez szükséges a jó légkör; a Lovassy gimnáziumban együttműködő, pozitív légkör veszi körül a diákokat, pedagógusokat egyaránt. Az iskolának jó kapcsolata van a külső intézményekkel, egyetemekkel, levéltárral, múzeummal, gyakran fogadnak régi diákokat, kihasználják a szakmai pályázatok lehetőségeit. Schultz Zoltán szerint az is fontos, hogy a gimnáziumban ötven-ötven százalék a lányok és fiúk aránya, ez is hozzájárul a jó légkörhöz.



A középiskolák összesített rangsorához a diákok 2013-as tanulmányi és felvételi eredményeit, a különböző versenyeken elért eredményeket és más adatokat használtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!