Hírek

2012.11.23. 13:34

A tiszta, virágos megyéért (videóval)

Pápa - Hosszú évekre visszanyúló hagyománya van megyénkben a közterületek szépítésének, virágosításának. A megyei önkormányzat idén is értékelte az élhetőbb környezet kialakításáért végzett települési törekvéseket.

Nagy Imre

Mindezek érdekében tette közzé A tiszta, virágos Veszprém megyéért elnevezésű versenyfelhívást, ahol az elnyerhető megtisztelő címre öt kategóriában közel hetven település pályázott.

A szigorú szempontok szerint eljáró bíráló bizottság a helyszíni szemléken győződött meg a kiírásban foglalt feltételek teljesüléséről, majd meghozták döntésüket. Az ünnepélyes eredményhirdetésre pénteken a felújított régi városháza aulájába várták a települések képviselőit.

 

A képen a győztesek: Damjanovics József, Gógánfa polgármestere, Sárvári Attila, Szentbékálla polgármestere, Bakos Gáborné, Tapolca önkormányzata városüzemeltetési csoportvezetője, Hári Lenke, Balatonfüred alpolgármestere, Keszei Endre, Kisapáti polgármestere, Ferenczy Gábor, Alsóörs alpolgármestere (Fotó: Penovác Károly)

Itt elsőként dr. Áldozó Tamás polgármester, a megyei közgyűlés területfejlesztési, területrendezési és gazdasági bizottsága vezetője mondott köszöntőt, bemutatva a helyszínt és méltatva a kezdeményezés fontosságát.
- Ha ez a közterület-szépítési verseny mindahhoz, ami a megyében látható, csak egy százaléknyit is hozzátett, azt gondolom, a megyei közgyűlés nagyon büszke lehet önmagára -  fogalmazott a város polgármestere. A települések képviselői ezt követően a Balla Róbert téri Általános Iskola és Speciális Szakiskola tanulóinak műsorát tekintették meg, majd Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke értékelte a hatvannégy résztvevő munkáját.

 

Fotó: Penovác Károly

- Mind a településeken élők, mind a települések vezetői egyre fontosabbnak tartják saját környezetük igényes díszítését, ápolását. Mi, akik itt élünk, azt szeretnénk, hogy napjainkat minél szebb, tisztább, kulturáltabb környezetben élhetnénk - fogalmazott a közgyűlés elnöke, majd átadta a díjakat.

 

Fotó: Penovác Károly

A háromszáz fő alatti települések közt Szentbékálla lett az első, a háromszáz-ötszáz fő közötti kategória nyertese Kisapáti, az ötszáz-ezer fősök versenyét Gógánfa nyerte. Az ezer-háromezer lakosú kategóriában Alsóörs lett az első, míg a háromezer fő fölötti települések rangsorában Balatonfüred és Tapolca osztotta meg az első helyet. A legjobbak a mindenki által kapott oklevél és  ajándék mellé hatvanezer forintban is részesültek a megyei önkormányzat jóvoltából. A díjak átadását követően a versenyben résztvevők megtekintették a felújított városházát.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!