Hírek

2014.10.10. 21:05

A tizenkettedik szakácskönyv olvasói receptekből

Veszprém – A Pannon Lapok Társasága a tizenkettedik szakácskönyvet állította össze a veszprémi, valamint zalai, vasi és a Fejér megyei olvasók receptjeiből.

Kutasi Zsófia

Régi és új szerzők legjobb receptjeiből állt össze az új kötet, melyet Németh F. Bernadett, a Napló főszerkesztője adott át a beküldőknek a szerkesztőségben. A színvonalas kiadványt a szerzők disznótoros kóstolóval egybekötve vehették át. A Disznótoros ételek könyvébe 141 olvasó küldött be másfél ezer receptet.

A várpalotai Novák Ferencné, az ösküi Czaltik Zoltánné és a bándi Hápl Antalné jóízűen falatozik a disznótoros kóstolóból, jobbról Németh F. Bernadett főszerkesztő.

A kiadvány a legjobb ételek leírását tartalmazza, melybe Veszprém megyéből 33 olvasó receptje került be. Az új kötetben disznótoros előételek, levesek és főételek, kolbászok, hurkák és szalonnák receptjei sorakoznak, de az édesszájúak is haszonnal forgathatják; ők disznótorhoz illő süteményekhez kapnak ötleteket.

Sikert aratott a takácsi Szabó Endre Lászlóné diós ropogósa.

Nincs mit szépíteni, a Pannon Lapok Társasága tizenkettedik szakácskönyve nem egy fogyókúrás receptgyűjtemény, de garantáljuk, hogy a kalóriák száma mellett hatalmas ízélményben lesz részük azoknak, akik esetleg elkészítik őket.

Az ajkai Mayer Ferenc érdeklődve forgatja a receptgyűjteményt. Fotó: Heffler Péter

A kötetből kiderül, hogy tájegységenként és háztartásonként milyen különbözően készülnek a disznótoros ételek, s olyan különlegességeket is talál az olvasó, mint a tepertőmálé vagy Józsi bácsi reggelije.

A csóti Kecskés József receptje is bekerült az új könyvbe.

A házi ételek a világ minden táján népszerűnek számítanak, a reneszánszukat élik, akad olyan szülő, aki postán küldi csomagban azokat külföldön dolgozó gyerekeinek. A takácsi diós ropogós is osztatlan sikert aratott, melynek receptje gazdát cserélt. A szerzők közül van, aki mind a tizenkét kiadványban szerepelt ételei elkészítésének leírásával. Mayer Ferenc Ajkáról paprikás töpörtyű receptjét küldte be, elmondta, hajdinás kásás lecsót is előszeretettel készít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!