Hírek

2013.12.16. 18:45

A város süteménye

Veszprém – A megyeszékhelyről elnevezett cukrászati terméket mutattak be hétőn.

Balla Emőke

Veszprémi krémes, azaz „VeszKrémes” néven hozzák forgalomba azt a süteményt, amely a megyeszékhely nevét és logóját, emblémáját viseli; az országban egyedülálló, hogy egy városnak saját süteménye legyen. Az ötlet Kellerné Egresi Zsuzsannától, a Veszprémi Petőfi Színház értékesítési vezetőjétől származik. A teátrum melletti cukrászdában év elejétől kapható a színház emblémájával ellátott Petőfi-szelet, a sütemény sikeres fogadtatása után az ötletgazda most újabb gondolattal kereste meg a várost és a cukrászdát: legyen saját süteménye Veszprémnek.

A hétfői süteménybemutatón Porga Gyula polgármester azt mondta: bár ő kevésbé rajong a süteményekért, akrémest viszont nagyon szereti. A veszprémi krémesnek nemcsak ezért örül, hanem mert az a város hírét viszi. A turisták gyakran keresik a helyi specialitásokat, termékeket, ezentúl egy különlegességet kóstolhatnak meg. Sokszínű városnak sokszínű a süteménye.


Neubauer Sándorné, Fazekas Nándor és fia, Áron kóstolja a sütit (Fotó: Penovác Károly)



A „VeszKrémesben” a hagyományos krém mellett karamellás krém található, a tejszínhab pedig kapucsínóval ízesített, ismertette az újdonságot Vászolyi Árpádné üzletvezető és Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Petőfi Színház értékesítési vezetője. A veszprémi süteményt később más cukrászdák is árusíthatják, ha tagjai lesznek a Veszprémi Turisztikai Egyesületnek, közölte Neubauer Sándorné, a turisztikai egyesület elnöke.

Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója örömét fejezte ki, hogy Veszprémben sok a kreatív, előremutató, pozitív gondolkodású, a városért tenni akaró ember. A pozitív erők összeadódnak, így fejlődhet a város. A krémest megkóstolta Fazekas Nándor kézilabdázó, aki a süteményt ugyan kevésbé, a krémest viszont szereti, valamint kisfia, Áron. A színházi próba szünetében a pénteki premieren Nyilas Misit alakító Arbas Socias Carlos is részt vett a tájékoztatón és kóstolhatott a finomságból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!