Hírek

2014.05.06. 11:44

A Veszprém megyei országgyűlési képviselőjelöltek tervei

Megyei körkép – Folytatják az elmúlt ciklusban megkezdett munkát, nyilatkozták a Veszprém megyei országgyűlési képviselők a parlament alakuló ülésének napján.

Szijártó János

Ebben a parlamenti ciklusban fontosnak tartom a 8-as főút megkezdett fejlesztésének folytatását, a veszprémi onkológiai centrum beruházás befejezését, mondta dr. Navracsics Tibor (Fidesz-KDNP), Veszprém megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője. „Azt szeretném, ha a megyei képviselők a térség érdekében minél több fejlesztési forrást tudnának szerezni, Veszprém megye, az itt élő emberek számára.”

Kontrát Károly (Fidesz-KDNP), Veszprém megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője elmondta, azért dolgozik, hogy Magyarország és a magyarok sikeresek legyenek, a családok mindennapjaikban érezzék, javulnak a megélhetés körülményei, fejlődhetnek, előbbre léphetnek. A Fidesz folytatja, amit az elmúlt ciklusban kezdett: Magyarország további erősítését, a gazdaság talpra állítását, a munkahelyek teremtését, a családok támogatását, a rezsicsökkentést és a nyugdíjak reálértékének megőrzését. A választókerület képviselőjeként bízik benne, a Balaton és térsége több forráshoz jut, Várpalotán és környékén, az ipari területeken uniós forrásból új munkahelyeket tudnak majd teremteni, a közbiztonság javulásáért is szeretne tenni.

A következő ciklusban is a közösségi célok megvalósításáért, azok támogatásáért dolgozom, segítve a térség vállalkozóinak fejlődését, megerősödését, válaszolta Lasztovicza Jenő (Fidesz-KDNP), Veszprém megye 3. számú választókerületének képviselője. Az ötödik alkalommal mandátumot nyert országgyűlési képviselő hozzátette, a Balaton régiójában kiemelt figyelmet szentel a turisztikai fejlesztésekre, új attrakciók létrehozására, míg választókörzetében a munkahelyteremtés kap prioritást. Tapolcán a laktanyánál történő újabb ipari beruházások elindítása, felfuttatása különösen fontos, szükség esetén akár újabb területek bevonásával. Ajkán a vállalkozások fejlesztése szintén lényeges feladat. A képviselő kiemelte, fő céljuk a munkanélküliség arányának 3-4 százalékra való csökkentése.

Fotó: Kricskovics Antal

Ahogy a választási kampányban is ígértük, folytatjuk, amit az elmúlt parlamenti ciklusban kezdtünk, közölte dr. Kovács Zoltán (Fidesz-KDNP), Veszprém megye 4-es számú választókerületének képviselője. A rezsicsökkentés, a családi adókedvezmény, az alacsony infláció, a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése, növelése, a növekvő foglalkoztatás egyaránt a magyar emberek érdekeit szolgálják.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a Fidesz-KDNP listájáról jutott a parlamentbe. Vidéken élőként célja a mezőgazdasággal foglalkozók, az agrárgazdasági szereplők életének, gazdálkodási esélyeinek, lehetőségeinek javítása, és a vidéki emberek mindennapjainak könnyebbé tétele. Mint a kamara elnöke az agrárjogalkotásban is részt kíván venni.

Az MSZP elnöke, a veszprémi Mesterházy Attila az MSZP listájáról jutott az országgyűlésbe. Úgy fogalmazott: „Az előző négy év bebizonyította, hogy a Fidesz nem hajlandó figyelembe venni az ellenzék, az MSZP véleményét semmilyen kérdésben sem. Illúzióink tehát nincsenek a most következő négy évre sem. Mi határozott, kritikus és markáns baloldali alternatívákat megfogalmazó, azaz a nemzet érdekében konstruktív ellenzéki politizálásra készülünk.”

Kepli Lajos a Jobbik országos listájáról jutott a parlamentbe, de mint mondta, a választókerületi munkát is fontosnak tartja. A képviselő a párton és a frakción belül az energiapolitika, a környezetvédelem és a vízügyek szakterületek felelőse. Feladata, hogy a pártot ezeken a területeken felkészítse a 2018-as kormányzásra; olyan háttér felépítése a céljuk, ami a Jobbikot képessé teszi arra, hogy kormányozza az országot. A Jobbik Kimondjuk. Megoldjuk programjából szeretne minél többet megvalósítani, fontosnak tartja a megélhetés, rendteremtés és az elszámoltatás ügyének érvényre juttatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!