Hírek

2016.10.10. 20:35

A világ végtelenül nagy és gazdag - A fotográfus Pölczman Péter hazatért képeivel - Mindegyiknek van története

Ajka - A világ végtelenül nagy és gazdag, mi pedig ehhez képest kicsik és sebezhetőek vagyunk - hangzott el Pölczman Péter kiállításának a megnyitóján.

Sipos Ottó Tibor

Elindultam szép hazámból, édes, szép Magyarországról... - hangzott Molnár László klarinétszólója a fotográfusnak a Városi Múzeum és Fotógalériában pénteken megnyílt Változások című tárlata ünnepélyes megnyitóján.

- Ha úgy mutatnám be Pölczman Pétert, hogy fotóművész, tiltakozna ellene, mert ő a valóság furcsasága-it, érdekességeit, szépségeit, nevezetességeit akarja csupán megörökíteni önmagának, és láttatni a látogatókkal. A képei magukban, magukról mesélnek. Mindegyiknek van története, amiről az alkotó regélni tudna.

Azonban most, ha ő hazamenne, s mi magunkra maradnánk a képeivel, a látottakról magunktól is kitalálhatnánk különböző történeteket, melyeknek vagy van valóságtartalmuk, vagy nincs. A mi fantáziajátékaink sem akármilyenek, hiszen gondolataink szerint is minden megtörténhet földön, vízen, levegőben - mondta a megnyitón Üveges Sándor újság-író. - Pölczman Péter, a csékúti, padragi fotográfus szerény földi halandó, nem keresi mindenáron képeinek mondanivalóját, csupán ábrázolni akar úgy, ahogyan van, színesen, természetesen.

Ha végignézzük a kiállítás képeit, azt érezzük, hogy anyaga egész, van tartalma, mondandója, mégpedig az, hogy a világ végtelenül nagy, gazdag, mi pedig az egészhez képest kicsik és sebezhetőek vagyunk. Ezt a gondolatot érdemes napról napra szem előtt és tiszteletben tartani - ezekkel a gondolatokkal ajánlotta Üveges Sándor a tárlat megtekintését a szépszámú érdeklődőnek. A fotók október 29-ig tekinthetők meg a múzeum nyitvatartási idejében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!