Hírek

2014.05.06. 13:56

Adomány a mentőknek

Közel 6,5 millió forint értékben adtak át hasznos eszközöket a megyei mentőállomások képviselőinek a Veszprém Megyei Mentőszervezet 04 Alapítványa ünnepélyes kuratóriumi ülésén.

Varga Domokos Péter

Az alapítványnak a pénzt magánszemélyek és cégek az adójuk egy százalékából ajánlották fel. Erről is szólt dr. Czirner József, az alapítvány titkára, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) operatív igazgatója a veszprémi mentőállomáson tartott nyilvános kuratóriumi ülésen. Hangsúlyozta, immár évtizede tehetik meg, hogy a lakosság megértésének, támogatásának köszönhetően milliókkal fejleszthetik a mentők eszközparkját.

Dr. Raffayné dr. Rozsnyói Edit alapítványi elnök Tóta Tamásnak, a veszprémi mentőállomás vezetőjének adja át az eszközöket (Fotó: Penovác Károly)

Az átadandó eszközöket Tóta Tamás, a veszprémi mentőállomás vezetője mutatta be. Az összegyűlt pénzből többek között eset- és mentőkocsikba szükséges, a felszerelés praktikus tárolására szolgáló táskákat, vénakereső lámpákat, égési kötszereket, csontba lövő eszközöket vásároltak. (Utóbbit akkor kényszerülnek használni, ha a betegnek nincs tapintható vénája, a gyógyszert, infúziót ennek segítségével juttatják be a szervezetébe.)

A hasznos eszközöket – a nagy mennyiség miatt csupán jelképesen – a megye valamennyi mentőállomása képviselőjének a 04 Alapítvány elnöke adta át. A lakosok tudják, hogy a mentőknek való adakozás az ő érdeküket szolgálja – hangsúlyozta dr. Raffayné dr. Rozsnyói Edit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!