Hírek

2013.12.14. 18:22

Adventi hangulat a pápai Fő téren

Pápa - A Gyertyafényes advent névre keresztelt rendezvénysorozatnak köszönhetően a mostani hétvégén is számos programnak adott otthont a felújított pápai Fő tér.

Polgár Tibor

Pénteken délután a Szent István Római Katolikus Általános Iskola énekkara, majd pedig a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola színjátszó csoportja alapozta meg az ünnepi hangulatot. Ezt követően az Erzsébetvárosi Óvoda, a Fáy Óvoda, a Nátuskerti Óvoda és a Szent Anna Római Katolikus Óvoda apróságainak, illetve a katolikus iskola alsósainak fellépését láthatta a karácsonyi hangulatra vágyó közönség, míg az esti koncerten a balatonalmádi Sounders Group zenekar szórakoztatta az élőzene rajongóit. A 2010-ben alakult együttes pápai fellépésére többek között Beatles-, Deep Purple-, illetve Rolling Stones-dalokat hozott magával.

Advent harmadik hétvégéjén a balatonalmádi Sounders Group zenekar is fellépett a pápai Fő téren. Az ünnepi programok vasárnap is folytatódnak (Fotó: Polgár Tibor)


Prikkel Balázs zenekarvezetőtől megtudtuk, minden koncertjükön igyekeznek változatos műsort szolgáltatni a publikum számára, leginkább a ’60-as, ’70-es, ’80-as évek rockos, bluesos zenéjét szólaltatják meg. Mint mondta, a Sounders Group tagjai hobbizenészek, akik addig folytatják a muzsikálást, amíg örömüket lelik benne. A Gyertyafényes advent programsorozat szombaton délután a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola műsorával folytatódott, majd a Stratégiai Légiszállítási Képesség szervezeteiből verbuválódott csapat és Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara is színpadra állt, végül pedig a pápai Les Taylor and the Swing Sisters koncertezett. A programok a mai napon is folytatódnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!