Hírek

2017.08.17. 14:32

Jó minőségű, állandó berendezés az új CT az ajkai kórházban

AJKA Köszönjük, hogy példát ritkító gyorsasággal jutott intézményünk egy korszerű CT-hez - mondta Nagy Zoltán, a Magyar Imre Kórház főigazgatója.

Penk Tímea

Az intézmény új diagnosztikai eszközének az üzembe állításáról rendezett sajtótájékoztatón Fenyvesi Zoltán, a megyei önkormányzat alelnöke ismertette az elmúlt hetek eseményeit. Kiemelte, Nagy Zoltán főigazgatói kinevezését követő napon vonták vissza a régi, elavult CT működési engedélyét. Közel két hétig a veszprémi kórházba szállították a betegeket vizsgálatra, míg megérkezett a mobil CT, majd három hét után az állandó berendezés.

- Megnyugtató, hogy újra fix CT működik a kórházban. Köszönjük az egészségügyért felelős államtitkárnak és munkatársainak a gyors és szakszerű intézkedést. A probléma eredményes megoldása az új főigazgató rátermettségét is bizonyítja - mondta Fenyvesi Zoltán.

A közgyűlés alelnöke ismertette az elmúlt évek egészségügyi fejlesztéseit. Kiemelte, hogy másfél évvel ezelőtt országos szinten ötvenmilliárd forintot fordított a kormány képalkotó diagnosztikai fejlesztésekre. Jelenleg 104 CT és 65 MR működik az országban. 2010 óta a komputertomográfok száma 42 százalékkal, a mágnesesrezonancia-képalkotó eszközök mennyisége 117 százalékkal növekedett.

Fenyvesi Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke, Nagy Zoltán főigazgató, Horváth Edina radiológus, Kiss Attila, az ÁEEK főigazgatói megbízottja, Varga Gábor ÁEEK térségi igazgatója

Nagy Zoltán főigazgató megköszönte, hogy olyan modern berendezéshez jutott a kórház, amely növeli a város és vonzáskörzetének korszerű diagnosztikus ellátását. Kiemelte, a készülék a kórház eszköztárát gazdagítja.

Horváth Edina radiológus szakorvos hozzátette, a 16 szeletes CT korszerű berendezésnek számít, rövidebb idő alatt kisebb sugárterheléssel tudják vizsgálni a betegeket. A várakozási idő rövid, egy-két héten belül tudnak időpontot biztosítani, a sürgős eseteket azonnal ellátják.

Varga Gábor, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) térségi igazgatója elmondta, a központ és a minisztérium vis major keretéből mobilizálták a forrást az ajkai kórház betegeinek az ellátása érdekében.

- A készülék a középmezőnyben foglal helyet, a gyorsasága, praktikussága megfelelő az itt végzett tevékenységnek. Nyugat-Európában is ilyen gépeket használnak a napi rutinvizsgálatokhoz - mondta Varga Gábor. Fenyvesi Zoltán további fejlesztési lehetőségekről is beszélt, valamint ismertette a már beadott pályázatokat, amelyek a humán erőforrás biztosítását, valamint a betegbiztonság növelését célozzák.

Korábbi írásaink:

Megérkezett a végleges CT Ajkára

Jövő hétfőtől újra lesz CT az ajkai kórházban

Visszavonták az ajkai CT engedélyét

Eszközfejlesztések küszöbén áll az ajkai kórház

Néhány napon belül CT-t kap az ajkai kórház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!