Hírek

2017.01.06. 21:25

Áldás mindenkiért - Évindító fogadás a megyeházán

Veszprém - Újévi köszöntőjében Steinbach József dunántúli református püspök kívánt áldott új esztendőt, bölcsességet, szeretetet, a nehézségekben erőt, a sikerekben háládatos szívet.

Őrsi Ágnes

A fentieket a Megyeházán mondta el az évindító fogadáson. Hagyományt teremtett a megyei önkormányzat, amikor először hívta évindító fogadásra Veszprém megye hivatalainak és közéletének képviselőit a Szent István terembe vízkereszt napján.

Újévi köszöntőjében Steinbach József dunántúli református püspök kívánt áldott újesztendőt, bölcsességet, szeretetet, a nehézségekben erőt, a sikerekben háládatos szívet. Mint mondta, jó tudni, hogy az Úr megtartó ereje kísér bennünket ebben az esztendőben is, a január 6-ához fűződő három bibliai történetből (Napkeleti bölcsek, a megváltó megkeresztelkedése, a kánai menyegző) pedig kiderül: a szükségben, a bajban is hittel, bizodalommal fordulhatunk hozzá.

 

A hangsúlyozottan egyházi emberként mondott köszöntő során Steinbach József arra is felhívta a figyelmet, hogy idén ünnepeljük a reformáció születésének ötszázadik évfordulóját, egyben az ökumené centenáriumát. Az évfordulók önvizsgálatra, bűnbánatra hívnak, a könyörgés pedig arra irányul, hogy ne szabdaljuk tovább az egységes anyaszentegyházat, viszont kérjünk áldást szűkebb és tágabb hazánkért, az egész világmindenségért mi is, akik földünk legszebb, legnyugodtabb helyén, Veszprém megyében élhetünk.

A köszöntő után a Kapitány vonósnégyes adott műsort, majd Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke kívánt a megjelenteknek boldog újévet, és ugyanolyan jó együttműködést, mint ami az óévben jellemezte szűkebb pátriánkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!