Hírek

2012.04.05. 12:09

Államfő jelölési javaslatok és nácizás Gőgös sajtótájékoztatóján

Veszprém - Független, szuverén államfő megválasztását szeretné elérni az MSZP, ezt szolgálhatná a közvetlen elnökválasztást, illetve a megválasztáshoz négyötödös parlamenti többséget előíró javaslatuk - Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő mondta el mindezt csütörtökön sajtótájékoztatón.

Szabó Péter Dániel

Az MSZP megyei elnöke kiemelte, nemzetközi tekintéllyel bíró, az ország egységét megtestesítő köztársasági elnököt kell választani.

- Az új alaptörvény rendelkezései alapján azonban a demokratikus ellenzéknek nincs lehetősége jelöltet állítani, ugyanis a korábbi 50 helyett 78 képviselő támogatása kell egy ellenjelölt állításához, erre azonban a MSZP a Demokratikus Koalícióval és az LMP-vel összefogva sem képes. Az pedig teljesen világos, hogy nekünk a Jobbikkal semmiféle közös dolgunk nem lehet - jelentette ki Gőgös Zoltán, aki közölte, az MSZP közvetlen elnökválasztást javasol, illetve azt, hogy az államfő megválasztáshoz négyötödös parlamenti többségre legyen szükség, amely kizárná, hogy egy frakció egyedül köztársasági elnököt válasszon.

A sajtótájékoztató második felében Gőgös Zoltán éles kritikát fogalmazott meg a Jobbikkal, s a pápai elnöki tisztet betöltő Orbán Imrével kapcsolatban.

- Kedden érkezett meg Pápára az Élet Menete Alapítvány által szervezett holokauszt emlékkiállítás. A Jobbik elnöke ennek apropóján sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között elmondta "majd ha a hazai zsidóság megfelelő alázattal közelít a magyarság felé, mely hazát és vállalhatatlan szokásaival javakat biztosított számára, akkor majd követelhetik tőlünk a tiszteletet, akkor majd számon kérhetik rajtunk, hogy miért nem érezzük át fájdalmukat." Ha egy párt helyi elnöke azt gondolja, hogy a családok fájdalma bármilyen feltételhez köthető, s teszi mindezt egy olyan városban, ahonnan több mint 2000 embert elhurcoltak, akkor mást nem tudok mondani, mint hogy egy aljas náci, akinek sem az ország, sem a megye közéletében nincsen helye. Ezért felszólítom Orbán Imrét, hogy azonnali hatállyal kérjen bocsánatot és távozzon posztjáról - mondta el Gőgös Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!