Hírek

2014.01.16. 16:05

Állami segítség a nevelőszülőknek

Új háztartási gépekhez jut negyvennégy nevelőszülő a megyében az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából. Az eszközöket jelképesen a Megyeházán adták át csütörtökön.

Marton Attila

A programnak köszönhetően a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SzGyF) által működtetett nevelőszülői hálózatban országszerte több mint 1200 nevelőszülő jut új mosógéphez, mosogatógéphez, hűtőgéphez, porszívóhoz és mikrohullámú sütőhöz, az akciót a minisztérium 89 millió forinttal támogatja. A beszerzett gépek egy részét decemberben eljuttatták a nevelőszülőkhöz, a kiszállítás második üteme februárban indul.

A csütörtöki rendezvényen a megyében lakó nevelőszülők, és a velük élő több mint száz gyermek is részt vett. Mohácsi Mónika, a SzGyF megbízott főosztályvezető-helyettese a gyermekvédelmi gondoskodásban élők helyzetéről, valamint a gyermekvédelmi törvény januártól életbe lépő változásairól beszélt. Rybár Judit, a főigazgatóság Veszprém megyei kirendeltségének igazgatója a megyei nevelőszülői hálózat megalakulásáról és fejlődéséről, valamint a hálózat fejlesztési elképzeléseiről beszélt. A rendezvényen oklevelet vehetett át Jungvert Valéria, a Veszprém megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője, a nevelőszülők nevében pedig Magyarósy Lajosné mondott köszönetet. Az ünnepséget nevelőszülőknél élő gyermekek műsora zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!