Hírek

2013.12.23. 17:45

Angyali hangok a sötétség ellen

A pénztárgép előtti várakozás nem segít a sötétség elűzésében, a fény eljövetelére való várakozásban, hangsúlyozta a minap dr. Bóka István az iskolai kórusok hagyományos koncertjén.

Győrffy Árpád

A kintivel hasonló hőmérsékletű református templomot teljesen megtöltő hallgatóságot, fellépő diákokat köszöntő polgármester úgy vélte, a gyermekkórusok koncertje is lehetőséget ad arra, hogy olyan igaz hittel ünnepeljünk, mint kiskorunkban.

A gyermekek énekét az angyalok hangjához hasonlította Miklós Ferenc református lelkész, aki közös imára kérte a résztvevőket. A zenei programot a Ferencsik János zeneiskola fúvós növendékeinek karácsonyi dalokból összeállított egyvelege nyitotta Rojtos Norbert vezetésével.

Az Eötvös Loránd Általános Iskola kórusa Caccini Ave Maria című művét is énekelte a koncerten (Fotó: Győrffy Árpád)

A Református iskola kórusa Farkas Ferenc, Somorjai József, John Rütter, Bárdos Lajos műveiből és egy skót dalból állította össze műsorát. Az énekkart Bíró Bernadett vezényelte, Bánó Veronika kísérte zongorán.

A Radnóti Miklós Általános Iskola kórusa magyar, svéd, olasz és angol karácsonyi dalokat énekelt Somosné Farkas Edina dirigálásával. Zongorán Kiss András, fuvolán Csontos Anna működött közre.

Az Eötvös Loránd Általános Iskola kórusa műsorában népszerű karácsonyi énekek mellett Caccini Ave Maria című darabja is szerepelt. A kórust Szücsné Sallai Margit vezényelte, zongorán és furulyán Kecskeméti Gáborné működött közre, Tihanyi Boglárka, Tóth Brigitta, Vízvári Csenge, Horváth Kinga, Kecskeméti Angéla, Pálfi Zsolt és Bagoly Hanna szólót énekelt. A Lóczy gimnázium kórusa többek között Bach-Gounod Ave Maria című dalát énekelte. Viola Erzsébet karnagy a közönséget is megénekeltette, ahogy az összkar általa dirigált záró énekével, Gárdonyi Géza devecseri tanítóskodása alatt írt Fel nagy örömre című karácsonyi énekkel is.

A koncert végén a műsort vezető Baán Beáta a dalok mellett verssel kívánt békés karácsonyt mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!