Hírek

2017.01.11. 06:39

Anyaotthont, kórházat, védett házat támogattak Pápán

Pápa - Mintegy 400 ruhadarabbal, 60 ajándékcsomaggal és rengeteg gyümölccsel kedveskedtek a rászorulóknak pápai civilek, vállalkozók egy baráti társaság tagjainak kezdeményezésére a karácsonyi ünnepek előtt. Az ajándékokból jutott a helyi Gróf Esterházy Kórház gyermekosztályának is, a karitatív akciónak pedig már tervezik a folytatását.

Polgár Bettina

Földi Zoltántól, az adománygyűjtés főszervezőjétől megtudtuk, a pápai civilek jótékonysági kezdeményezését 2015-ben jó barátja, Vágenhoffer József és felesége, Vágenhofferné Szalmai Beáta hívta életre, s ő maga is azonnal csatlakozott hozzá. A baráti társaság tagjai elmondták, 2015-ben még szűkebb keretek között adományozhattak, ám legutóbb már jóval nagyobb léptékűvé vált a kezdeményezés.

- Először 54 gyermek számára biztosítottunk a karácsonyi időszakban ebédet, süteményeket, illetve gyümölcsökből és édességekből álló ajándékcsomagot, melyekkel felkerestük a helyi Kánaán Ház nevű anyaotthont, valamint két pápai és egy borsosgyőri védett házat. Továbbá a városi hajléktalanszállón élőknek is meleg étellel és némi süteménnyel kedveskedünk - tekintett vissza Földi Zoltán.

Földi Zoltán elmondta, 2016-ban az önzetlen támogatók révén már mintegy négyszáz ruhadarabbal, hatvan ajándékcsomaggal és rengeteg gyümölccsel ajándékozták meg a Kánaán Ház és a három védett ház lakóit, emellett a pápai Gróf Esterházy Kórházba is ellátogattak. - Javarészt átlagemberek, illetve vállalkozók segítették jótékonysági akciónkat. Pénzbeni felajánlásokat nem kértünk, illetve nem is fogadtunk el, ellenben örömmel vettünk át és juttattunk célba minden egyéb adományt, legyen szó akár használt, de jó állapotú ruhákról, feleslegessé vált játékokról, vagy éppen gyümölcsről, édességről - hangsúlyozta. A főszervező hozzátette: az ajándékokat nagy örömmel fogadták az anyaotthonban és a védett házakban, ahol már visszatérő vendégként üdvözölték a baráti kör tagjait, akiknek a megajándékozott gyermekek saját készítésű meglepetésekkel hálálták meg a nemes cselekedet.

- Szerveztünk egy gyűjtést a Gróf Esterházy Kórház gyermekosztálya számára is. Elöljáróban érdeklődtünk, mire lenne szükségük, így harminc kilogramm gyümölcsöt, rengeteg gyermekjátékot, könyveket és egy összecsukható íróasztalt adományoztunk a kórház részére - vette át a szót Vágenhofferné Szalmai Beáta. Kiemelte, az adakozást követően gulyáslevessel vendégelték meg a jótékonysági akció támogatóit, akiknek sorát többek között az órástól kezdve a hentesen és a könyvesboltoson át a targoncásig mintegy harminc átlagember gazdagította. - Nagyon megható volt, amikor a gyermekek átvették az ajándékokat. Az anyaotthonban egy hónapos volt a legfiatalabb lakó, a kórházban pedig egy három hónapos kislány volt a legfiatalabb beteg - mesélte Földi Zoltán.

Vágenhoffer József rámutatott, a kezdeményezést azért indították útjára, hogy a megajándékozott gyermekek felé közvetíthessék az élet lényegét: az emberséget és a szeretetet. A boldog fogadtatást látva pedig azzal az érzéssel távoztak az érintett helyekről, hogy valójában sokkal többet kaptak, mint amennyit adtak.

A baráti társaság tagjainak elmondása szerint 2017-ben szeretnék folytatni immár hagyományossá vált jótékonysági akciójukat, amiből már kettőt terveznek az idei évre, emellett pedig tervbe vették egy közösségi gyermeknap megszervezését is. Megjegyezték, amennyiben valaki szeretné támogatni karitatív munkájukat, a pénzadomány kivételével bármilyen felajánlást szívesen fogadnak, hogy azzal szebbé tehessék a rászorulók mindennapjait. Aki ennek kapcsán szeretné felvenni a kapcsolatot Vágenhoffer Józsefékkel, szerkesztőségünkön keresztül (is) megteheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!