Hírek

2016.02.23. 20:33

Árverezik a Szeremley-birtokot? Nehéz helyzetbe került a badacsonyi borvidék megújítója

Nem kívánt nyilatkozni a helyzetét érintő kérdésünkre Szeremley Huba badacsonytördemici borász kedden.

Kovács Erika

Káloczi Kálmán, a Balaton Világörökségéért Alapítvány kurátora nagyra értékelte az üzletember borászati tevékenységét, és nagyon sajnálja, hogy kedvezőtlen hírek szólnak róla.

Szeremley Huba megkeresésünkre azt mondta, egyetlen médiumnak sem mondott soha semmit, és semminek a közléséhez nem járult hozzá.

Az Index állítása szerint anyagi nehézségekkel küszködik a borász, aki nemrég még a harminc leggazdagabb magyar ember közé tartozott, most nem tudja kifizetni 25 milliós adósságát, a bíróság pedig árverezni kezdte badacsonytördemici birtokát és a mellette lévő szőlőbirtokait . Információnk szerint helyzetét nagyban súlyosbította devizahitele.

Káloczi Kálmán az alapítvány képviseletében azt közölte, nagy sajnálattal értesült a borász nehéz helyzetéről, mint mondta gondok vannak a gazdasága körül . Kiemelte továbbá, az üzletembert a magyar borászat, különösen a badacsonyi borvidék megújítójának tartja, akinek sokat köszönhet a borvidék, a borász társadalom. Felidézte, a legnevesebb elit borászokat összefogó Pannon Bormíves Céh alapítója, annak tiszteletbeli örökös elnöke, melynek egyik kiemelt célja a magyar borok népszerűsítése.

- Reménykedem, tisztességes öregkor megadatik neki a Teremtő által - fogalmazott, hozzátéve, Szeremley Huba jelentősen támogatta a badacsonytomaji református templom építését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!