Hírek

2014.04.25. 14:20

Zsófia esete a pénzcsinálókkal

Veszprém – Kérdésemre, hogy a szélhámos társaságnak hányszor fizetett, Zsófia csak nagy nehezen mondja ki: sokszor. Mindvégig nem sikerül megtudni tőle, mennyi pénzt küldött el az ígérgető pénzcsináló embereknek.

Gombás Gabriella

Egy mosonmagyaróvári székhelyű társaságnak, akik jósolnak, pozitív gondolkodáshoz adnak tanácsot. Ezzel még nem is lenne baj. De egy napon elkezdtek már elnyert csillagászati összegekről írogatni a beteg családtagjával igen szerény körülmények között élő, 86 esztendős Zsófiának.

Zsófia egy éve folytat baráti hangú levelezést egy magát Patrick Guérinnek nevező úriemberrel, akivel sem telefonon, sem személyesen sohasem beszélt. Meggyőző volt és okos, szögezi le Zsófia, mintegy önmaga igazolásaként, miért csak most eszmélt rá, hogy a szinte lelki társként számon tartott Patrick csúnyán visszaélt a bizalmával. Nem csupán a pénztárcája bánja naiv hiszékenységét, lelkileg is megviselte a felismerés, hogy egy szélhámossal hozta össze a sors. Amiről jómaga is tehet.

- A tévéújság hátoldalán leltem a hirdetésére, ott olvastam, hogy ő egy befolyásos médium és jövőbelátó. Írtam neki egy levelet, hogy kíváncsi vagyok a jóslatára, és ő azonnal válaszolt. Elbűvölő és megnyerő hangvételű korrekt levél volt, mint az összes későbbi is. Sűrű levelezésbe kezdtünk, örült a szavaimnak és azt írta, régen kapott olyan kellemes hangvételű levelet, mint az enyém, hogy én egy rendkívüli nő vagyok és hasonló a lelkivilágunk. Nagyon szimpatikus volt nekem ez a férfi, egy régi tengerparti fotómat is elküldtem neki. Azt írta, úgy lát engem, lelki szemeivel, mintha könyvből olvasna. És bókolt is, amennyi tőle kitellett. Bizalmas levelezés alakult ki közöttünk - kezdi a történetet Zsófia és próbál rendet teremteni az asztalon összevisszaságban heverő nagy kupac levél és egyéb fontos dokumentum között. Hozzáfűzi csendesen, hetente kapott levelet és mindig csak a postásra várt.

A géppel írott, egyértelműen sokszorosított és Patrick Guérin fejlécével ellátott egyenlevelek sokasága meg csak úgy dőlt a postaládából. A fejléc alatt Zsófia neve, címe és a bizalmas megszólítás sem hiányzott. A sürgős és szigorúan bizalmas küldemények ajánlott levél formában érkeznek. Zsófia egy ideig nem áll kötélnek, elfogadja a levélben kapott jó tanácsokat, de semmit sem vásárol. Ezután a levelek egyre csak szaporodnak, mind terjedelmesebbek, Patrick pedig keményen dolgozik, ezt írja: Zsófia, ön döntésre kész és éles eszű ember, akiben van akaraterő, ami méltósággal ruházza fel, akire számítani lehet stb., áll a levelekben, magnetopozitív pszichikus ajánlatokkal körítve. Patrick megosztja Zsófiával a nagy misztikus titkokat, s gratulált neki, hogy megragadta a figyelemre méltó lehetőséget, ami az asztrális energiák szivattyúzásának tökéletesen rendkívüli formájában adódik és közli, megtörtént a telepatikus kapcsolat, Zsófia ezzel meg is teremtette a szerencséjét és a kapcsolatuk gyakorlatilag megtörhetetlen lesz . És Zsófia fizet.

Kap egy dossziéban nyolc gépelt oldal tarot tanácsadást , egy másikban barátja, Patrick a személyes szerencseszámait tudatja vele, és egyre inkább sürgeti Zsófia szerencséjét, aki minden utasítást megkap, de Patrick figyelmezteti, ha határidőn belül nem válaszol, elveszíti kivételes szerencséjét. A szélhámos levelei pontos utasítást tartalmaznak arról, hogy a postai utalásokon mi szerepeljen a megjegyzés rovatban, valamiféle megrendelőlapokat is küld, nyilatkozatot, amelyekben az áldozat szívből köszöni a segítségét, megerősíti a vásárlási szándékát és úgy juttatja vissza, hogy már elfogadja a feltételeket és már rendel is.

Hogy mit rendel? Nézzük: személyes titkos igéket, szerencseszámokat, hatalomátruházást, nagy segítséget, azonnali védelmet, talizmánt, mágikus szertartást, a hatalom két szavát, varázskristályt, pozitív kulcsszavakat, öterejű követ, kozmikus teleasztrális munkát, csakraláncot, szerencsepecsétet. Ezeknek az ára 9 ezer és 16 ezer forint között alakul, pont annyi, mint amennyit még le lehet nyúlni egy kisnyugdíjastól.

- Közben Patrick azt írta, rájött, hogyan oldhatja meg a gondjaim - mondja Zsófia és megtudjuk, jótevője egyre-másra küldözgeti az aláírásra váró, sürgős segítségre jogosító és ingyenes kölcsönre feljogosító igénylést, szelvényeket, a végrehajtást támogató kártyát . Ezeket haladéktalanul vissza kell küldeni, mert ha nem, elvész a nagy lehetőség. Hosszú oldalakon keresztül ismerteti a horribilis pénzösszegek megszerzésének távirányítású technológiáját. Megírja, hogy Zsófia ritka, kivételes és rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően kapja meg az 1. hatásosztályú kuratórium keresztjét , a Nagytanács 177. határozatával övé a 45 millió vagy 25 millió forint, ezt már jóvá is hagyta a Nagytanács, de Zsófia előbb megkapja a Jószerencse és a Gazdagság Nagypecsétjét természetesen, ha kifizeti. És nála van már a Kurátorok és Titkos Társaságok Szövetségének okirata is, és Patrick ismét segít: a barátját ajánlja Zsófia figyelmébe Marcos von Ring személyében, ő a nagy pénzügyi mágus, és már tőle is érkezik fejléces fényképes levél. Aztán előkerül egy Donatella Reyes nevű hölgy is, őtőle is levelet kap Zsófia, de immár gyanút fog, mert a tisztánlátó Donatella levele szinte szó szerint megegyezik Patrick írásainak tartalmával.

Zsófiát nehéz kizökkenteni az álomvilágból, pedig nem jellemző rá az irracionalitás. Viszont kénytelen beismerni önmaga előtt, hogy bizony fizetett: nem csak Patrick folyószámlájára, hanem például az Asztrológiai Előrejelzések Kft.-nek, a Direkt Marketing és a Biofarma Intézmény nevű cégeknek. Mondanom sem kell, hogy valamennyi szélhámos egy helyen székel, Mosonmagyaróvár, Károly u. 16. Legális üzletek, adófizető vállalkozások hirdetik magukat tévében, újságokban. Irdatlan munkát fektetnek be az áldozat kábításába, levelek százaival ostromolják, folyamatosan nyomás alatt tartják, hátha kipréselnek belőle még egy-két tízezrest.

Beszélgetésünket követően Zsófia többször meggondolja magát, tán mégse írjunk a dologról. Hátha mégis járna neki az a 25 millió? Mert azok összejátszhattak, képesek egymás között elosztani az ő 25 millióját fejezi ki a gyanúját.

Kijózanító mondataim nyomán egyre csüggedtebb, nem kívánja elfogadni a tényeket, Patrick még mindig a szíve csücske. Azért legvégül megszólal csendesen: Ezek mind egy kupacban vannak, szemüveget, tanácsot, kiadványokat, gyógykenőcsöt, mindenfélét vásároltam tőlük - mondja bűnbánóan, és közli, mégiscsak rendes ember a Patrick, a minap visszaküldte neki a 14 600 forintját, mert ő nem igényli a csakrakarkötőt.

A világháló tele van a mosonmagyaróvári szélhámosok történeteivel, lóvá tett emberek tucatjai egymásnak panaszkodnak. Mi mást tehetnek, hiszen senki sem kényszerítette őket arra, hogy bármit megvásároljanak a felkínált szolgáltatásokból. Önszántukból tették.

Mi számít csalásnak?

A Btk. 373. § (1) szerint: Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.

Az előrelátó mágus

Három szó vethet árnyat az áldozat felhőtlen és derűs jövőképére: az ügyvéd, a vita és az irigység – figyelmezteti bölcsen az előrelátó mágus Zsófiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!