Hírek

2015.12.13. 17:12

Átadták a felújított várpalotai kórházat – Egy helyre kerülnek a szakrendelések

Várpalota – Lezárult a várpalotai Szent Donát Kórház fejlesztése, a 800 millió forintos beruházás eredményeként egy helyen lesz elérhető a járóbeteg-szakellátás a településen.

Szabó Péter Dániel

A kórház új szárnyában tartott ünnepségen Rácz Tamás, az intézmény főigazgatója elmondta, a felújítás a kórház 5500 négyzetméteres területét érintette, emellett egy 200 négyzetméteres résszel is bővült az épület. – Napkollektorok szolgáltatják a melegvíz-ellátást, új szigetelés, ablakok kerültek az épületre, csapadékvíz-tároló épült, új bútorzat kerül a kórházba – mondta el Rácz Tamás. – A belsőépítészet tekintetében éppúgy az intézmény biztosította az anyagi forrásokat, mint a legrégebbi épületünk rekonstrukciójánál. Utóbbira azért volt szükség, hogy az építkezés ellenére a betegágyaink száma ne csökkenjen. Összességében mintegy 100 millió forinttal járult hozzá a kórház a beruházás sikeréhez – jegyezte meg az igazgató.

Rácz Tamás, a Szent Donát Kórház főigazgatója hangsúlyozta, az intézmény mintegy 100 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz

Talabér Márta polgármester emlékeztetett, 2006-ban megszűnt az aktív ellátás a kórházban. – Az egészségügyi ellátás színvonalának fejlesztése kiemelt ügy a városban, ezért az önkormányzat lehetőségeihez mérten mindenben támogatta az elmúlt években a beruházást – mondta el a polgármester.

Dancsó Mária Éva, Talabér Márta és Rácz Tamás vágja át a nemzetiszínű szalagot a kórház ünnepélyes átadásán

A beruházás egyik legnagyobb eredménye, hogy a Szent Donát Kórház, illetve a járóbeteg-szakellátás végre egy helyre költözhet. – A Béke utcai tüdőgondozó és a Szent Imre utcában elhelyezkedő szakrendelések a kórház épületében egy szinten válnak elérhetővé. Emellett több új, a betegellátást segítő eszközzel is rendelkezünk majd, például ultrahang-, fizikoterápiás készülékekkel, újabb gégészeti eszközökkel, informatikai rendszerrel – mondta el Dancsó Mária Éva, a General Medicina ügyvezető igazgatója.

Az új szárnyban kapnak majd helyet a járóbeteg-szakellátások. Elöl Dancsó Mária Éva és Talabér Márta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!