Hírek

2017.03.14. 17:33

Átadták a PLT-Nívódíját a szabad sajtó napján

Veszprém - A Napló szerkesztőségének egy-egy belső és külső munkatársa, valamint civil tudósítója vehetett át díjat a szabad sajtó napja alkalmából.

Marton Attila

Néző László főszerkesztő köszöntőjében hangsúlyozta, 1990 óta a sajtó szabad és független Magyarországon. Hozzátette, kevés olyan médiapiac van, amely annyira sokszínű lenne, mint a magyar: a nyomtatott sajtótól az internetes felületekig számos vélemény megjelenik benne, így az olvasók megtalálhatják a számukra szimpatikus tartalmat. Deák Ferencet idézve megjegyezte, a sajtóban dolgozók egyik legfőbb alapvetése az, hogy "hazudni nem szabad".

Kis-Kádi Tamás, a Pannon Lapok Társasága HR vezetője arról beszélt, a sajtószabadság nem halványodik, hanem egyre inkább erősödik itthon, és ez büszkeséggel töltheti el a sajtóban dolgozókat.

Fotó: Pesthy Márton

A Pannon Lapok Társasága lapjainak hagyományához hűen a Napló munkatársai ezúttal is titkos szavazáson döntöttek a PLT-nívódíjról, amelyet idén Gergely Attiláné asszisztens vehetett át Néző Lászlótól. Gergely Attiláné 1997 júniusa óta dolgozik a Naplónál, a negyedik főszerkesztő munkáját segíti: a napi ügyeket intézi, rendezi a béreket, tartja a kapcsolatot a civil tudósítókkal és a külső munkatársakkal, számolja a honoráriumukat. A szerkesztőség központi alakja, aki láthatatlanul szervez, irányít, és akire mindig, minden helyzetben számíthatnak a kollégák, mondta laudációjában Balla Emőke, a Napló főszerkesztő-helyettese.

A szerkesztőség külsős munkatársai közül Müller Anikó vehette át a PLT Aranytollát. Lapunk zirci tudósítója Müller Anikó Hanga néven publikál, s immár több mint negyven éve kötődik a Naplóhoz. Sokféle műfajban ír: tudósítást, interjút, portrériportot egyaránt, olyan anyagokat, amelyekre a belső munkatársak is büszkék lehetnének.

Hagyomány, hogy civil tudósítót is díjaz a Napló, idén Kiss Albertné Éva érdemelte ki a PLT Aranytollát. Nyugdíjas pedagógusként lakóhelye, Németbánya és a környező települések történéseiről, eseményeiről ír.

A Gizella Hotelben rendezett sajtónapi ünnepségre a szerkesztőség tagjai, valamint azok a külső munkatársak és civil tudósítók kaptak meghívást, akik hosszú ideje és folyamatosan dolgoznak a Naplónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!