Hírek

2017.08.30. 16:55

Kívül és belül is megújulnak a dózsavárosi rendelők

Teljesen megújul a dózsavárosi rendelőknek és védőnői tanácsadóknak otthont adó épületegyüttes.

Marton Attila

A mintegy nyolcvanmillió forintos fejlesztésből közel hetvenmillió forintot - társberuházóként egy magáncég is szerepet vállal a beruházásban - az önkormányzat saját forrásból finanszíroz, tájékoztatta lapunkat Lamos Péter, a városfejlesztési iroda vezetője. A munkálatok július közepén kezdődtek, az épületben működő háziorvosi praxisoknak és védőnői tanácsadásoknak a felújítás idejére átmenetileg ki kellett költözniük.

Az épületegyüttes felújítási munkálatai július közepén kezdődtek és várhatóan október elejéig tartanak
Fotó: Balogh Ákos

A felújítás során átépítik és teljesen felújítják a gyermek és felnőtt háziorvosi rendelőket, valamint a védőnői tanácsadókat. A munkálatokban megújulnak a rendelőhelyiségek, a várók, valamennyi helyiségben kicserélik a külső és belső nyílászárókat, szigetelik az épületet, valamint megújítják a létesítmény épületgépészeti rendszerét és a villamoshálózatot. Szélfogókat telepítenek az épületre, valamint akadálymentesített, új vizesblokkokat szerelnek be, míg a személyzetnek öltöző, pihenő és étkező is épül, részletezte az irodavezető. Hozzátette, a bejáratok akadálymentesítettek lesznek, a mozgássérültek akadálymentes bejutását rámpák könnyítik meg.

A háziorvosok és védőnők a tervek szerint október elejétől rendelhetnek ismét a Táncsics utcai épületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!