Hírek

2011.06.01. 17:09

Átvették a légteret a radarezredtől

Veszprém - Hivatalosan is átvette a légi vezetési és irányítási feladatokat az MH 54. Veszprém Radarezredtől az újonnan alakult MH Légi Vezetési és Irányítási Központ.

Szabó Péter Dániel

Nagy átszervezés a légi irányításban

A jegyzőkönyvek aláírásával egybekötött ünnepélyes átadás-átvételt szerdán délelőtt tartották a Kossuth-laktanya művelődési otthonában. - Az április elsején megalakult MH Légi Vezetési és Irányítási Központban az összhaderőnemi parancsnokság hadműveleti központja, valamint a kecskeméti és veszprémi légi irányítási központ egyesül. Hatalmas munka vár a jól képzett állományra, hiszen a hazai elvárások mellett a NATO követelményeinek is meg kell felelniük - mondta köszöntőjében Varga Csaba dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság törzsfőnök-helyettese. Ezután Zentai László alezredes, a veszprémi radarezred megbízott parancsnoka és Szücs József mérnök ezredes, a légi vezetési és irányítási alakulat parancsnoka aláírásukkal hitelesítették a feladatok átadás-átvételéről szóló jegyzőkönyveket.

 

 

- Nagy munkát végeztünk el, a Varsói Szerződéstől a NATO igényeinek megfelelő légi vezetési és irányítási központig jutottunk el Veszprémben - hangsúlyozta Zentai László alezredes. - A légi irányítástechnika orientált világában sem szabad elfelednünk, hogy a sikeres munkához jól képzett és odaadó katonákra van szükség. Különválunk, mégis együtt, egymásra utalva dolgozunk majd a jövőben - tette hozzá Szücs József ezredes, aki egy Gripen vadászgépet ábrázoló képet is átvehetett Zsámboki Tibor ezredestől, a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnokhelyettesétől. Az ünnepség zárásaként elismeréseket vehettek át a katonák Varga Csaba dandártábornoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!