Hírek

2017.08.06. 20:10

Tanszervásár: augusztus közepére időzítik

Az előző évek tapasztalatai alapján az iskolaszereket jellemzően augusztus 10. után kezdik a szülők beszerezni - tudtuk meg Merétey Katalintól, az egyik pápai másolda és írószerbolt vezetőjétől.

Polgár Bettina

Merétey Katalin elmondta, a szülök rendszerint a gyermekeket is magukkal viszik az írószerboltba, mivel napjainkban már olyan széles kínálattal találkozhatunk, hogy nem egyszerű feladat a tanszerek kiválasztása.

Riba Boglárka ősszel kezdi a hatodik osztályt
Fotó: Vallner Bettina

- Kisebb gyermekek esetében az aktuális mesefilmek figuráival, vagy a kedvenc focicsapat emblémáival ellátott füzetek, tolltartók kedveltek, a nagyobbak számára azonban már inkább a minőségi írószereket vásárolják - mutatott rá.

Az írószerbolt vezetője hozzátette, emellett minden évben tapasztalják: az átlagtól eltérően néhány szülő nem vár augusztusig a tanszerek beszerzésével, hanem már júniusban, júliusban is vásárolnak, hogy kevésbé legyen anyagilag megterhelő az iskolakezdés.

- Nagyon változó, hogy az oktatási intézmények milyen elvárásokat támasztanak az iskolakezdési csomaggal szemben. Vannak iskolák, ahol a szülőket konkrét listával látják el, melyen a tanárok elvárásainak megfelelő minőségű és mennyiségű tanszerek szerepelnek. Viszont előfordul az is, hogy a szülő az előző évek tapasztalatai alapján vásárol - magyarázta Merétey Katalin.

A kisebb gyermekek esetében az aktuális mesefilmek figuráival, esetleg a kedvenc focicsapat emblémáival ellátott füzetek, tolltartók kedveltek, a nagyobbak számára azonban már inkább a minőségi írószereket vásárolják tanévkezdésre
Fotó: a szerző

A pápai bolt vezetője ki-emelte, mindezek ismeretében az iskolakezdésre fordított összeg is eléggé széles skálán mozog. - Az alapfelszerelések, mint például a füzetek, a tollak, a ceruzák és a tolltartó tízezer forint körüli kiadást jelentenek gyermekenként. A felsős diákoknál azonban már a komolyabb tanfelszerelések, a minőségi írószerek, illetve a tudományos számológép jelentősen növelheti a család kiadásait - fejtette ki. A rutinos boltvezető hozzátette, a tanszerek megvásárlása nem cseng le szeptember első heteiben sem, ugyanis jellemzően ebben az időszakban történik a hiányzó iskolaszerek pótlása, valamint az újonnan felmerülő holmik beszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!