Hírek

2014.03.12. 18:45

Autós üldözés féltékenységből?

Veszprém – Gázriasztó fegyvert fogott a férfi a nő fejéhez, és azt mondta, szétlövi a fejét és magával is végez – hangzott el a törvényszéken szerdán.

Kovács Erika

Több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt állt Pfeifer Péter tanácsvezető bíró előtt a veszprémi férfi vádlott, aki a vád szerint 2011 nyarán meglátta egy autóban volt feleségét egy férfival, és saját autójával szándékosan, nagy erővel többször nekiment a másik járműnek, majd mindkét autó kisodródott az útról és felborult. A közelben két kisgyerek játszott, egy tanú szerint csak a vakszerencsének köszönhető, hogy nem történt bajuk.

A vádlott és volt felesége között a kapcsolat megromlott, a veszekedés többször tettlegességig fajult, a férfi nevelt lányát is megütötte. A férfinál a vádirat szerint az alkoholfogyasztás, a túlzott féltékenység agressziót váltott ki, a válás után helyre akarták állítani a kapcsolatot, de nem sikerült.

Gázriasztó fegyvert is fogott a sértettre a vád szerint, és azt mondta, szétlövi a fejét, majd magával is végez. Konyhakést is rántott, amivel megfenyegette a sértettet. A vádlott 2011. július 24-én közölte volt feleségével, hogy utcára tette a holmiját. Emiatt a nő egy férfi ismerősével autóba ült, hogy elhozza azt.

A vádlott is autóba ült, magával vitte a gázriasztó fegyvert és a kést, és autós üldözés alakult ki közöttük. Nagy erővel többször nekiment a sértetteknek, akik fának ütköztek, a vádlott autóját egy kandeláber fogta meg. A vádlott késsel szállt ki, a másik férfi felé ment, megfenyegette, majd beült volt felesége mellé, és azt kérdezte: „Ezt akartátok?” A sokkos állapotú nő könyörögött, hogy ne bántsa!

Megérkeztek a mentők, akkor ugrott ki a vádlott a kocsiból. A férfi szerint nem ő volt gyakran ittas állapotban, hanem a párja, és a nőnek dühkitörései is voltak. Egy tanú szerint a nő a férfit megcsalta, megverte a férfit, aki korábban nem ivott. A vádlottnak nem volt emberölési szándéka, villogtatva kérte, hogy álljanak meg. Az ügy tanúk meghallgatásával folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!