Hírek

2011.03.25. 12:42

Autóversenyzők a történelemről

Zirc - Másodszor szervezte meg az Euro-West Kft. az országúti tájékozódási emléktúráját az 1848/49-es emlékhelyek felkeresésére, melyen öt csapat indult.

Varga Ibolya

Ekési Sándor termelési igazgatótól megtudtuk, a túra útvonala érintette Magyarországon a forradalom és szabadságharc hőseink emlékhelyeit, szobrait az 1848 kilométeres útvonalon. A menet közben útvonalkönyv alapján kellett tájékozódni, óránként 66,66 kilométeres átlagsebességgel számolva. A főszervező szerint az idei verseny nehezebb volt a tavalyinál, akkor ugyanis hat országban keresték fel az emlékhelyeket, de autópályán is közlekedtek, ami javított az időeredményeiken. Most az ország minden megyéjét érintették, és eldugott, alig ismert emlékhelyeket is felkerestek.



A tavalyinál több volt az ellenőrző pont is, ezeken feladatokat kellet megoldani. Útközben a csapatok kaptak egy totót is, amelynek rafinált kérdései voltak. Egyebek között az, hogy hol halt meg Petőfi Sándor. Sokan erre rávágják, hogy Segesváron, de ez nem igaz, hanem a közeli Fehéregyházán. Az első helyezett Pálfalvi Richárd, Hohl Szilvia, Tenk Zoltán Skoda Octaviával, a második Fellegi Gábor, Leskó Andrea, Leskó Zsuzsanna Renault Clióval, a harmadik Erdei Péter és Gál Attila Hyundai gépkocsival, negyedik Bíró Zoltán, Sismándy Kiss Ferenc és Sismándy Kiss László csapata lett, Suzuki Swifttel. Az 5. induló kiesett a versenyből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!