Hírek

2012.09.23. 16:54

Az Ajka elpuskázta lehetőségeit, a hazaiak pedig egyenlítettek

Ajka, Budapest - Győzelmet szalasztott el az FC Ajka vasárnap a BKV Előre otthonában a labdarúgó NB II nyugati csoportjának hétvégi zárómérkőzésén.

Munkatársainktól

BKV Előre_FC Ajka 1:1 (0:1)

Budapest, 100 néző. V.: Radványi (Pápai, Iványi). BKV Előre: Horváth - Nyárasdi, Menyhért, Sebők, Michel, Halápi, Mayer, Eszlátyi, Fürjes, Máj, Kiss. Edző: Menczeles Iván. FC Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Kovács Sz., Gunther, Horváth, Szabó, Kanta, Mihalecz, Sowumni, Major. Edző: Németh Zoltán.
Csere: Halápi helyett Berki az 59., Máj helyett Havlik a 61., Mihalecz helyett Czanik a 71. és Kiss helyett Enyingi a 85. percben.
Sárga lap: Kanta az 59., Kovács a 62., Havlik a 68. és Major a 82. percben.


A 12. percben Szabó Levente jól húzott el a bal oldalon, beadását Horváth Gábor húzta le Sowumni elől. Az ajkaiak játszottak fölényben. A 23. percben Major remekül tálalt Mihalecz elé, de ő 12 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. A 28. percben Eszlátyi próbálkozott lövéssel, Jánosa könnyedén hárított. A 39. percben Major kecsegtető helyzetben feleslegesen cselezett.

A 44. percben ismét Major volt a főszereplő, két védőt is kicselezett, átadása Sowumnihoz jutott, aki tíz méterről a kapu bal oldalába továbbított, 0:1.

A 49. percben Gunther szögletét Subicz hat méterről centikkel a kapu mellé fejelte.

A 62. percben egyenlített a hazai csapat, Kovács Szabolcs teljesen feleslegesen a 16-oson belül lerántotta ellenfelét, 11-es. A büntetőt Eszlátyi nagy erővel lőtte a kapu bal oldalába, 1:1.

A 65. percben Gunther szögletét ezúttal Mihalecz fejelte a léc fölé. A 70. percben ismét Mihalecz előtt adódott lehetőség, de addig várt, míg védői szerelték. A 75. percben Szabó Levente fejelt fölé. Két perccel később egy gyors kontrából Berki került helyzetbe, Jánosa bravúrral  hárított. A 80. percben Major remekül cselezte át magát az alapvonalig, belőtt labdáját mindenki csak nézte.

A 88. percben az egyik védő csak kézzel tudott hárítani Major elől, a bíró nem így látta.

Jó iramú meccsen az FC Ajka sokkal több helyzetet alakított ki, a kihasználással azonban problémák voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!