Hírek

2012.11.07. 09:31

Az elesetteket segítik

Veszprém – Rendhagyó módon köszönte meg a szociális és gyermekvédelmi intézmények dolgozóinak munkáját a város polgármestere: a Petőfi Színházban, a hivatalos bemutató előtt, elsőként tekinthették meg az Oliver! című musicalt.

Varga Domokos Péter

Az eseményre nem csupán Veszprém, hanem a megye szociális ellátásában dolgozókat is meghívták. Porga Gyula elmondta, a szociális munka napján azokat ünnepeljük, akiknek hivatása a társadalom szolgálata, a leginkább rászorultakról való gondoskodás. Ahogy a test egyik tagja gondoskodik a másikról, úgy kell, hogy megsegítse a társadalom is saját elesett tagjait. Ez a tevékenység elhivatottságot kíván. A tisztelet és szeretet nem fejezhető ki pénzben. Ezt tudják azok a szociális munkások is, aki a „frontvonalban” teljesítenek szolgálatot.



Ők nap mint nap megtapasztalják a legszegényebbek szeretetét, azokét, akiknek nincs más kincsük, csak a szeretet, a köszönet és a hála. Ez a terület nehéz terep, a szegények, nélkülözők fájdalma nem színlelt, hanem nagyon is valóságos. A szociális munkás olyan révkalauzhoz hasonlít, aki ismerve a vizek minden veszélyét, biztos révbe kalauzolja a vihar által megtépázott hajót. Valamennyien azt szeretnénk, hogy az országunk minden rászoruló polgára megfelelő szociális ellátásban részesüljön. Ennek akkor is így kell lennie, ha egyre nehezebb helyzetben vagyunk – hangsúlyozta Veszprém város polgármestere.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!