Hírek

2013.09.13. 18:29

Az olvasás éjszakája

Az olvasást népszerűsítő, idén először megrendezett programsorozathoz lapunk is csatlakozott.

Marton Attila

A Napló szerkesztősége és nyomdai központunk is csatlakozott Az olvasás éjszakája elnevezésű programsorozathoz. Ügyfélszolgálati irodánkban pénteken a Hősök együttes tagjai, Baranyai Dániel „Eckü” és Ozsvárth Gergely „Mentha” beszélt kedvenc könyveiről, este pedig szerkesztőségi és nyomdalátogatáson láttuk vendégül az érdeklődőket.

Ozsvárth Gergely „Mentha” Thomas Berger Kis nagy ember és Paul Thigpen Gyehenna című könyvét hozta el, míg Baranyai Dániel „Eckü” Puzsér Róbert Szélsőközép, valamint Fiáth Titanilla Börtönkönyv című opuszáról beszélt ügyfélszolgálati irodánkban.


A rapperek elmondták, szívesen olvasnak, bár nem elsősorban regényeket, inkább életrajzi könyveket. Az olvasás éjszakája program keretében olvasóink betekintést nyerhettek a szerkesztőség és a nyomda életébe is. Barták Péter főszerkesztő a laptervezés és az újságírói munka részleteibe avatta be az érdeklődőket.

– Heti terv alapján készül az újság, amelyet a délelőtti lapindító értekezleteken pontosítanak a szerkesztők, ismertette a főszerkesztő, majd hozzátette, ma már minden fázis digitálisan készül. Kérdésre válaszolva elmondta, mintegy negyvenezer példányban jelenik meg a Napló, ezzel az ország negyedik-ötödik legolvasottabb megyei napilapja.

A nyomdai központot Horváth Gábor nyomdavezető mutatta be az érdeklődőknek. A nyomdában 700–1000 tonna mennyiségű papír van egyszerre, évente pedig mintegy 8 ezer tonnányit használnak fel. Az 1–1,5 tonnás papírtekercsek között haladva elmondta:, a 2005-ben épült új nyomdacsarnokba Svédországból és Németországból érkezik a papír. A nyomtatást egy kétszintes nyomdagép végzi, amelyen egyszerre három újságot nyomnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!