Hírek

2013.02.11. 15:44

Az út menti fák többsége megmarad

Hivatalos szakértő vizsgálat igazolta a Balaton-menti fakivágás elleni tiltakozás jogosságát, ugyanis a 71-es út mentén kivágásra jelölt 443 fából csupán 117 esetében indokolt a beavatkozás.

Szijártó János

Erről Sallee Barbara hegymagasi polgármester tájékoztatta lapunkat, ugyanis ő volt a tiltakozás egyik elindítója, főszervezője. Mint mondta, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdőmérnöki kara által elvégzett vizsgálat eredményét személyesen nem kapta meg, de egy minapi sajtóhírből kiderült, hogy az adatok azonosak az általuk korábban elvégeztetett szakértői vizsgálatéval.

(archív fotó: Gáspár Gábor)

- Ez azt is jelenti, hogy érdemes volt a helyi közösségnek és önkormányzatoknak tiltakozniuk, hiszen ezzel sikerült megakadályozni az értelmetlen pusztítást. Sajnos korábban már több alkalommal történt hasonló, az itt élők számára nehezen értelmezhető vágás, anelynek a megtörténtét már nem lehet visszafordítani. De a most kivágásra ítélt fákat még meg lehetett menteni és talán megelőzhető lesz a későbbiekben minden hasonló megmozdulás - fogalmazott a polgármester asszony.

Majd hozzátette, hogy a közútkezelő által indított faültetések sem jelentenek megoldást úgy, hogy a csemetékről később nem gondoskodnak és nem ellenőrzik rendszeresen állapotukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!