Hírek

2013.02.18. 15:20

Az utolsó ércszállítmány Halimbán

Halimba - Befejezték az üzemszerű termelést a Magyar Alumínium Zrt.-hez tartozó halimbai bauxitbányában. Az utolsó ércszállítmány hétfőn reggel hatkor indult útjára a felszín felé.

Tremmer Tamás


Fotók: Gáspár Gábor

A fiúk még a bányában dolgoznak... A rádiókabarét idéző poén jelen esetben túl olcsónak tűnik, ugyanis már csak napjaik vannak a föld alatt. A halimbai bauxitbányában hétfőn reggel befejezték a termelést. Húsz munkatársuktól már végleg elköszöntek, a többiekre maradt a fejtési üreg visszabontása, ahogy ők hívják: a bánya kirablása. A környezetvédelmi előírásoknak megfelelően mindent - gépek, berendezések, eszközök - felhoznak a föld gyomrából, aztán nincs tovább.

Március közepén, végén örökre bezár a bánya - dráma ez a javából. Munkatársaink Czirók Attila vezetésével körbenéztek a járatokban, még utoljára szívtak egy kis bauxitpor, s vele együtt nem kevés reménytelenséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!