Hírek

2016.10.20. 11:13

Bakancsosok jubileumi emlékülése

A vidám hangulatú összejövetelen felelevenedtek a régi, közös túraprogramok emlékei is. A Civil szervezeti megalakulásuk 25 éves évfordulójának alkalmából stílusosan a Balaton parti Alsóörs vasútállomásának restijében találkoztak és baráti beszélgetéssel , közös turistaebéddel emlékeztek az elmúlt negyedszázad jelentős eseményeiről, emlékeiről, legemlékezetesebb túraprogramok pillanatairól.

Jákói Bernadett

A turistahagyományoknak megfelelően nagy létszámú érdeklődéssel, különböző távú gyalogosa túrákat teljesítve érkeztek meg a bakancsosok az emlékülés helyszínére.

Visszatekintve: nemcsak az elmúlt két és fél évtized hozott változást az egyesület életében, a jogelőd szervezeteik tevékenysége , valamint a közel 90 évre vissza nyúló a veszprémi turistatörténeti vonatkozások is sokat mesélnek a szervezet missziójáról, társadalomtörténeti átalakulásáról is.

Az 1951-1991 közötti időszakban a NEVIKI-ben működő természetjáró szakosztály Simon Ágoston elnökletével a Bakony Vegyész szakosztályként vált ismertté, a civil szervezeti átalakulásban is nagyon fontos szerepet játszott azt megelőző, történelmi fénykorának tekinthető tevékenysége is.

Napjainkra már új elnökséggel, közel 180 fős tagsággal öregbítik az egyesület hírnevét. - hangzott el a történeti visszatekintésben.

A tagok által őrzött régi túraalbumok áttekintésével elevenítették fel az egykori szép turistaemlékeket, a jó hangulatú, vidám, közös kirándulások, programok emlékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!