Hírek

2010.10.12. 07:28

Bakondi vezeti a MAL Zrt-t

Bakondi György, az országgyűlési által felhatalmazott katasztrófavédelmi biztos. A katasztrófavédelem országos főigazgatója kinevezése után leszögezte: a MAL-t nem államosították, csak állami felügyelet alá vonták.

Németh F. Bernadett

Ilyesmire Magyarországon még enm volt példa, ez egy nagy horderejű kormányzati döntés. Elmondta azt is, az elmúlt években nagy vállalatok és ügyvédi irodája irányítását végezte, utóbbi nagyvállalatok jogi képviseletét látta el. Nem az a kérdés tehát, hogy tud-e aluminiumgyárat vezetni, hanem irányítani tud-e. Az előbb felsoroltak bizonyítják, hogy igen. A MAL irányításában mindazonáltal szakértői csoport is segíti. Ma délelőtt folytat tárgyalásokat a MAL budapesti irányító központjában a cégvezetéssel.

A gyárat valószínűleg szerdán újraindítják, hogy megvédjék több ezer munkahelyét, és hogy a cég ne menjen csődbe és helyt tudjon állni a kártérítésben, mondta. A gyárat csak akkor nyitják meg, ha a környezetvédelmi és az építésbiztonsági szervezetek garantálják, hogy az újratermelődő vörösiszapot biztonságban lehet tározni.

Bakondi Görgy a kármentesítés végéig, de legkésőbb két évig irányítja a MAL-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!