Hírek

2012.08.14. 15:25

Bakonyi túlélőpróba

Bakony - A résztvevők fele tudta sikerrel teljesíteni az 54-es kihívása névre keresztelt nomád túlélőpróbát.

Szabó Péter Dániel

Hatvanan rugaszkodtak neki a hétvégén a versenynek, amelyet ezúttal nem az MH 54. Veszprém Radarezred, hanem a Veszprémi Honvéd SE rendezett. A Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségégének támogatásával megvalósult nomád túlélőpróbán a Vass Tibor százados vezette szervezőbizottság gondoskodott róla, hogy ne legyen sétagalopp visszatérni Veszprémbe. 

Az ideális esetben 108 kilométeres bakonyi utat részben éjszaka kellett megtenni, közben különféle feladatokat megoldani. Idén először civilek is nevezhettek. További újítás volt, hogy a kétszer 54 kilométeres távot kerékpárral is teljesíthették, mint például Zentai László ezredes, az MH 54. Veszprém Radarezred parancsnoka, aki rendszeres résztvevője a viadalnak, csakúgy, mint Szücs József mérnök ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK) parancsnoka.



Mindketten megnyerték kategóriájuk küzdelmeit, Zentai László a kerékpárosok egyéni versenyében, míg Szücs József vegyes csapatot vezetve zárt az első helyen. A férfiak egyéni versenyében  Domán Gábor nyugállományú százados (Tapolcai Honvéd SE) győzött, a nők között pedig egy civil, Bazsala Judit.

A csapatok küzdelmében az MH Pápa Bázisrepülőtér alakulata (Bíró András százados, Paksi Sándor főhadnagy, Gál Tamás törzsőrmester és Kiszlinger Balázs szakaszvezető) bizonyult  legjobbnak, a vegyes csapatok vetélkedését pedig az MH LVIK kvartettje (Szücs József mérnök ezredes, Varga Zsófia főhadnagy, Tömösközy Tamás főtörzsőrmester és Vass Szilvia főtörzsőrmester) nyerte.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!