Hírek

2013.07.23. 07:50

Balaton parti gépkocsi feltörők őrizetben

Budapestről érkeztek a tó partjára. Az egyik tettes egyedileg felszerelt, spoilerezett gépkocsija miatt került a két férfi a rendőrség látókörébe.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tapolcai Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, aki 2013. június 22-én a délutáni órákban Szigligeten, a strand közelében egymástól néhány méterre parkoló két gépkocsit ismeretlen módszerrel kinyitott.

Az autók csomagtartójából mobiltelefonokat, fényképezőgépet, ékszereket, készpénzt, személyi okmányokat, bankkártyákat, valamint egyéb értékeket tulajdonítottak el a büki és porpáci járműtulajdonosoktól, illetve hozzátartozóiktól. A beszerzett adatok szerint a gépkocsi feltörő még aznap 13 óra 30 perckor 100.000 Forint összegben készpénzt kísérelt meg levenni a 22 éves porpáci sértett bankkártyájáról Gyenesdiáson, egy hévízi székhelyű takarékszövetkezet bankjegykiadó automatájából.

Az ATM, illetve a pénzintézet biztonsági kamerafelvétele alapján gyanú merült fel az elkövető kilétére, továbbá a tettes személyével összefüggésben a nyomozók látókörébe került egy fehér színű, spoilerezett, egyedileg felszerelt Mazda típusú személygépkocsi is. A Badacsonytomaji Rendőrőrs körzeti megbízottja, Bódis István r. főtörzsőrmester 2013. július 20-án nem sokkal 12 óra előtt Révfülöp belterületén ellenőrzés alá vonta a kérdéses paraméterekkel rendelkező autót és annak utasait, a 38 éves C. Sándor budapesti lakost és élettársát.

A járműből a kollégák számos, különböző gyártmányú gépkocsik felnyitásához alkalmas speciális eszközt foglaltak le, melyek egy részét a napellenző mögül, a tetőkárpit alá rejtve találták meg. Előállítását követően C. Sándort és bűntársát, a 36 éves M. István budapesti lakost, akit másnap, 2013. július 21-én lakcímén fogtak el a Tapolcai Rendőrkapitányág munkatársai, – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett, visszaélés okirattal vétség, valamint készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljáró szerv indítványozta mindkét férfi előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!